Energiesystemen op maat

Energiesystemen

Intercel is gespecialiseerd in het bieden van oplossingen voor energievoorziening, in de vorm van een elektrisch energiesysteem. Dit energiesysteem op maat kan stroom krijgen van een dynamo of het lichtnet, maar ook worden voorzien van zonne- of windenergie. Wij bieden mobiele, maritieme en duurzame autonome energiesystemen. Meer dan 25 jaar levert Intercel deze energiesystemen t.b.v. servicewagens, hoogwerkers, schepen, ambulances, meetwagens etc.

Mobiele energiesystemen

Door de toenemende mobiliteit wordt het voor veel bedrijven steeds belangrijker om onderweg (denk aan oplaadbaar gereedschap) én op locatie over 230VAC te beschikken. Vroeger werd dat veelal met behulp van een zwaar en luidruchtig aggregaat gerealiseerd. Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven compacte, onderhoudsvrije omvormers . Lees verder

Maritieme energiesystemen

Voor aan boord van uw boot hebben wij altijd het juiste maritieme energiesysteem dat 230V wisselstroom levert. Dit heeft grote voordelen. Elk apparaat voor thuisgebruik kunt u dan immers aansluiten. Van elektrisch gereedschap tot bijvoorbeeld een DVD speler. Lees verder

Duurzame autonome energiesystemen

Voor een beter milieu, maar ook wegens het ontbreken van andere energiebronnen zoals het lichtnet kunt u kiezen voor een duurzaam autonoom energiesysteem. Wij bieden hiervoor systemen met zonne- en/of wind energie . Lees verder

Off-grid standalone systemen

Intercel levert accu’s (AGM accu) en toebehoren voor off grid standalone systemen. Off grid standalone systemen staan beter bekend als autonome energiesystemen of autonome voedingssystemen. De trend is dat energiekosten gaan toenemen omdat o.a. fossiele brandstoffen steeds schaarser worden. Met een autonoom systeem kunt u die kosten drukken. Lees verder

More than batteries

De wereld verandert in een razend tempo en technologie is daarbij onze beste vriend. Alles is mobiel, wordt op afstand bestuurd of moet worden voorzien van een back-up. De vraag van de toekomst: Hoe slaan we duurzame energie zo efficiënt mogelijk op? Intercel levert, onderhoudt, test en ontwerpt accu's. 24/7 Energie beschikbaar stellen met een zo klein mogelijke belasting voor het milieu. Dat is waar Intercel een bijdrage aan wil leveren. Ons doel: Altijd het slimste product voor uw toepassing.

AGM accu's

AGM accu's

Milieuvriendelijk en onderhoudsvrij

AGM-accu’s zijn perfect voor vrijwel iedere toepassing. Milieuvriendelijk, onderhoudsvrij, relatief goedkoop en door de lange levensduur ideaal voor bijvoorbeeld noodstroomsystemen, telefooncentrales en alarmsystemen, maar ook voor grasmaaiers, rolstoelen en stofzuigers.

acculaders

Acculaders

Altijd 100% paraat

Zelfs bij minimaal gebruik moeten accu’s geregeld worden opgeladen. Intercel levert alle soorten laders, bijvoorbeeld een combilader met waterdichte behuizing of een druppellader die de accu druppelsgewijs oplaadt zodat deze altijd 100% vol is.

gell accu's

GEL accu's

Trillingen en schokken geen probleem

Doordat hij superstabiel is en een mechanisch powerhouse, kan de gelaccu zich prima verweren tegen trillingen of schokken. Net zo milieuvriendelijk als zijn broertje AGM, maar geschikt voor meer toepassingen, waaronder zonne- en windenergie, in voertuigen en op zee.

Accutesters

Accutesters

Optimaal presteren

Wat heb je aan een accu als hij niet optimaal presteert? Regelmatig testen is key. Intercel test op locatie met de DC Loadbank waarbij een noodsituatie wordt gesimuleerd, of levert gebruiksvriendelijke software om zelf te testen.

Lithium accu's

Lithium accu's

Moderne toepassingen

Van alle lithiumaccu’s is de LiFePO4-accu (lithium ijzer fosfaat) de basis in moderne toepassingen, zoals laptops en smartphones. Licht in gewicht, maar een zwaargewicht als het gaat om ontladingen en hoge stromen. Intercel levert de lithium-accupacks op maat.

Noodverlichtingpacks

Noodverlichtingpacks

Voor ieder armatuur

Voor noodverlichting levert Intercel verschillende accupacks; naast of op elkaar en uiteraard bestand tegen hoge omgevingstemperaturen. Met de juiste aansluiting kunnen Cellpower accupacks voor elk noodverlichtingarmatuur worden geleverd.

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten. Wij denken graag met u mee over een passende oplossing.

Neem contact op met één van onze specialisten: