• Veiligheid met autonoom energiesystemen

  Intercel Energy Solutions richt zich o.a. op projecten met zonne-energie. Een voorbeeld hiervan is de “stand-alone flitspaal” voor een klant die werkzaam is in de kolenoverslag. Op deze locatie in Amsterdam worden de kolen met zeevrachtschepen aangevoerd  en tijdelijk opgeslagen. De kolen worden vervolgens verder getransporteerd Europa in.


  Veiligheid van medewerkers

  Op deze locatie wordt er gewerkt met zwaar materieel. Onder andere wordt het verplaatsen van de kolen met behulp van schovels uitgevoerd. De veiligheid van medewerkers is uiteraard heel erg belangrijk. Doordat er geen elektrische stroomvoorziening kan worden geplaatst is men op zoek gegaan naar een alternatieve energievoorziening. Een tweede element waar rekening mee moest worden gehouden is dat in deze zwavelrijke omgeving geen materialen van aluminium kunnen worden toegepast.


  Speciale zonnepanelen voor signaalflitslampen

  Intercel heeft voor deze klant een autonoom energiesysteem ontwikkeld met speciale zonnepanelen en signaalflitslampen. Deze systemen staan opgesteld bij oversteekplaatsen op het werkterrein. Middels een drukknop kan de flitslamp in werking worden gesteld en blijft deze flitsen gedurende een  vast ingestelde tijd van 2 minuten. Aanrijdend verkeer wordt hierdoor gealarmeerd zodat medewerkers veilig kunnen oversteken.

  De levering van Intercel omvat: advisering, ontwerp, materialen, assemblage en testen van de systemen. Bij dit project werd gekozen voor Cellpower CPC accu’s en speciale glas zonnepanelen.