• De zakelijke voordelen van zonnepanelen

  Energie vormt een belangrijke pijler van onze economie. Zonder betrouwbare toegang tot elektriciteit zouden bedrijven simpelweg niet kunnen functioneren. In het verleden hoefden ondernemers hier weinig aandacht aan te besteden – de energievoorraad leek eindeloos, en de kosten van het verbruik waren gering.

  Deze maatschappelijke en economische visie op energie is over de jaren heen echter sterk veranderd. De energiebehoefte van bedrijven is met de groei van de economie meegestegen, maar de prijzen stijgen sneller. Was de elektriciteitsrekening vroeger een haast verwaarloosbaar punt, tegenwoordig staat hij bij iedere onderneming prominent op de agenda. Daarnaast wordt ook steeds kritischer gekeken naar de bronnen waarmee onze energie wordt opgewekt. Duurzaam ondernemen is geen hype gebleken, maar een oprechte focus op een meer verantwoordelijke omgang met het milieu.

  Wat is de toekomst van zakelijke energie? De aanhoudende stijging van energieprijzen vraagt om een milieuvriendelijke, duurzame oplossing. Op dinsdag 3 juli werd in de Haarlemse Waarderpolder de Informatiebijeenkomst Zonnepanelen georganiseerd – een uitstekende kans om te zien welke ontwikkelingen de markt doormaakt. Intercel Energy Solutions was hier vanzelfsprekend bij, en liet met nieuwe oplossingen voor zonne-energie haar licht schijnen op de energievragen van de aanwezige ondernemers.

  Milieubewuste visie voor duurzaam rendement

  Een zonnepaneel alleen is niet voldoende om energie op te wekken – ook de infrastructuur voor transport en opslag van energie moet in orde zijn. Dit maakt het voor veel ondernemers lastig om de juiste combinatie van onderdelen te vinden. Voor zonnepanelen geldt immers: hoe lager de aanschafkosten en hoe hoger het rendement, des te sneller de investering zich terugbetaalt.

  Om zonne-energie toegankelijker te maken heeft Intercel Energy Solutions ervoor gekozen om unieke totaaloplossingen aan te bieden. Door alle onderdelen van het zonne-energiesysteem te optimaliseren voor de gebruiker en gezamenlijk te leveren worden compatibiliteitsproblemen en lastige technische vraagstukken voorkomen. Daarbij regelt Intercel interessante fiscale voordelen voor u, waardoor de totale investering aanzienlijk lager uitvalt.

  Een zonnige toekomst

  Klimaatneutraal ondernemerschap wordt in Haarlem op een vooruitstrevende manier door de gemeente gestimuleerd. Deze houding is typerend voor de overkoepelende beleidsvisie van de Nederlandse overheid, die steeds meer de nadruk legt op het ondersteunen van duurzame energie in de zakelijke sector. Op de weg naar milieuvriendelijke stroom vinden ondernemers daarom ook verschillende mogelijkheden voor financiële steun, zoals fiscaal voordeel. Dit maakt de interesse bij veel ondernemers steeds groter.

  Intercel kijkt dan ook met tevredenheid terug op de bijeenkomst. Met de open houding van de ondernemers en de steun van de overheid is er een zonnige toekomst weggelegd voor zonne-energie in Nederland.