• Intercel blijft leveringsproblemen voor

  De grootschalige sluiting van accufabrieken in China heeft een grote invloed gehad op de internationale accu- en batterijensector. Intercel wijdde in december 2011 al een artikel aan de nieuwe Chinese milieuwetgeving en de gevolgen voor de internationale markt. Naar aanleiding van de omvang van het probleem werd hierin voorspeld dat veel leveranciers te maken zouden krijgen met leveringsproblemen. Inmiddels zijn er twee maanden voorbij – maar het probleem blijft onverminderd actueel. Tijd dus om de balans van de situatie op te maken en te kijken wat de toekomst ons zal brengen.

  De situatie in China

  Eind 2011 werd duidelijk dat veel accuproducenten in China onzorgvuldig omsprongen met het afval uit hun productieprocessen – tot 32% van het lood dat in deze fabrieken verwerkt werd is terechtgekomen in de directe omgeving. Deze cijfers staan in schril contrast tot bijvoorbeeld de VS, waar minder dan 1% van het verwerkte lood vrijkomt.

  Dit lakse afvalbeleid vertegenwoordigde een groot risico voor de volksgezondheid, vooral omdat China bekend staat als ’s werelds grootste producent van loodaccu’s. De Chinese overheid besloot dan ook direct over te gaan tot actie: van alle accufabrieken die het land rijk is zijn maar liefst 70% gesloten.

  Gevolgen voor kwaliteit en markt

  China heeft door haar lage interne grondstofprijzen en productiekosten een sterke internationale concurrentiepositie verkregen. Het land is hierdoor een populaire handelspartner voor leveranciers, en de Chinese fabrieken voorzagen de hele wereld van goedkope accu’s en batterijen. Het nieuws over de sluitingen trok dan ook als een schokgolf door de markt – veel handelaren bleken compleet afhankelijk van de Chinese productie.

  De lage kwaliteit van de producten die uit de gesloten fabrieken afkomstig waren leek geen invloed te hebben op de populariteit ervan. Veel leveringscontracten zijn blijkbaar gesloten onder het credo “nu verkopen, morgen zorgen”. Nu de voorraden opraken komen veel handelaren hierdoor in problemen; men zoekt wanhopig naar vervangende leveranciers, en contracten met betrouwbare Chinese producenten zijn goud waard.

  De toekomst volgens Intercel

  Door in de eerste plaats te kiezen voor kwaliteit en betrouwbaarheid heeft Intercel zich de afgelopen periode geen zorgen hoeven te maken over de leveringsproblemen op de internationale markt. Er is direct geanticipeerd op de huidige onrust, en dit heeft ervoor gezorgd dat Intercel haar klanten onverminderd van kwalitatief hoogstaande producten kan voorzien. Dit zal ook in de toekomst zo blijven. 

   


   

  Meer informatie:

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Intercel.