• Kennis opladen met Intercel

  Nieuwe producten, nieuwe accutechnieken, nieuwe inzichten - in de wereld van de accutechniek staan de ontwikkelingen nooit stil. Dit is natuurlijk fascinerend, maar het is ook een uitdaging. Wie de markt goed wil kunnen begrijpen en bedienen moet zichzelf immers ook blijven ontwikkelen. Voor Intercel is dat niet anders, en wij steken daar graag energie in.

  Daarom waren wij op woensdag 18 januari voor een training bij elektrafabrikant Technisch Bureau Schouten (tbs-electronics) in Zwaag. De dag stond in het teken van de nieuwe combinatie omvormers/laders die door TBS zijn ontwikkeld, en Intercel heeft veel kunnen leren over de nieuwste technologische ontwikkelingen op dit gebied.

  Makkelijker werken met open techniek

  Hoe opener de techniek, des te makkelijker deze te gebruiken is. Dit credo wordt niet alleen bij de ontwikkeling van consumentenelektronica ter harte genomen – ook de nieuwe combi’s zijn langs deze lijnen ontworpen. In tegenstelling tot andere leveranciers heeft tbs-electronics er namelijk gekozen om het communicatieprotocol van haar apparatuur publiek beschikbaar te maken. Hierdoor kunnen de apparaten verbonden worden met elk computersysteem van de klant, en behoren integratieproblemen met de techniek op locatie tot het verleden.

  Deze open manier van werken is al revolutionair te noemen, maar ook op andere gebieden biedt TBS interessante voordelen ten opzichte van andere leveranciers. Zo zijn alle nieuwe modellen uitgevoerd met dipswitches, waardoor de apparaten ook zonder computersystemen geprogrammeerd kunnen worden. Hierdoor kunnen ze op iedere plaats ingezet worden, en dat is wel zo handig.

  Het voordeel van een goede gebruikersvisie

  Kennismaken met nieuwe ontwerpgedachten is altijd boeiend, maar voor de klant zijn de prestaties van het product het meest belangrijk. Tijdens de training heeft Intercel daarom ook een beter beeld willen krijgen van de technische specificaties van deze apparatuur.

  Hierbij viel vooral de indrukwekkende standaard op; de laders van TBS werken koel, compenseren voor lagere inputspanning en hebben maar liefst 8 (alarm)uitgangen. Deze functies zijn zowel voor Intercel als onze klanten erg interessant – componenten vallen immers niet meer ten prooi aan hitte, de laadspanning blijft altijd constant, en de acculaders kunnen dankzij de vele uitgangen bij iedere laadfase een alarm afgeven.

  Goede mogelijkheden voor de toekomst

  Hoe mooi een product ook is, er valt altijd iets te verbeteren. Intercel kijkt daarom graag net iets verder. Na afloop van de training hebben wij bij tbs-electronics geïnformeerd naar hun geplande technische verbeteringen, en ook daar zagen wij een heldere visie. In de toekomst worden de interfaces vereenvoudigd – de twee kasten worden teruggebracht tot één – en de instellingen wordt met Wizard software nog makkelijker gemaakt. Ook wordt gewerkt aan waterdichte, thermisch efficiënte behuizingen.

  De toekomst bij tbs-electronics ziet er zo bekeken prima uit, en Intercel is dan ook tevreden over de stand van zaken. De training heeft ons beeld van de opties op de markt versterkt en wij kunnen onze klanten gewapend met deze informatie net weer iets beter van dienst zijn. En dat is precies waar het ons om te doen is.