Nieuwsbrief Oktober 2017

De kracht van Cellpower

Cellpower heeft het afgelopen jaar sterk ingezet op de uitbreiding van haar assortiment. (Zowel als het gaat om accu’s, als bijbehorende accessoires.) Zo werden eind vorig jaar de trillingsbestendige Cellpower CPR AGM accu’s gelanceerd en zijn binnenkort de ‘next gen’ Cellpower CLN Lithiumaccu’s te verkrijgen. Samen met deze series werden ook nieuwe accessoires op de markt gebracht. Genoeg redenen voor ons om het merk Cellpower eens goed in de spotlight te zetten. We kunnen u alles vertellen over de ijzersterke kwaliteiten van de producten van Cellpower, we zijn immers

Uw kennis in accu'sNieuws

Intercel gaat over op groen

Als leverancier van autonome en duurzame energiesystemen op maat weet Intercel als geen ander welk rendement te halen valt uit bijvoorbeeld zon- en windenergie. Intercel heeft daarom afgelopen zomer de overgang gemaakt naar groene energie. Het dak van ons magazijn staat vol met in totaal maar liefst 594 zonnepanelen. Deze helpen ons veel minder afhankelijk te maken van stroom uit vervuilende energiebronnen, zoals bijvoorbeeld kolencentrales.

Algemeen directeur Vincent Kleintjens is zeer enthousiast over de gemaakte overgang: ‘’We proberen bij Intercel zo groen mogelijk te denken en te handelen. Zo proberen we aan onze kinderen en kleinkinderen een meer leefbare wereld mee te geven. Energie moet daarom zo duurzaam mogelijk opgewekt worden, het liefst helemaal zonder vervuiling. Daar proberen wij met deze stap een steentje aan bij te dragen.’’

De overstap naar duurzame energiebronnen is een proces dat al enige tijd bezig is, maar nog lang niet klaar is. Door de voortdurende verbetering en optimalisatie van duurzame technologieën zijn er steeds meer zaken die verduurzaamd kunnen worden, en worden de beschikbare systemen steeds efficiënter. Intercel volgt deze ontwikkelingen op de voet. Niet alleen door zelf als bedrijf steeds verder te verduurzamen, maar ook door blijvend te kijken naar nieuwe producten en technologieën voor in ons assortiment die anderen in staat stellen om zelf de transitie te maken naar een meer duurzame toekomst.

Wilt u weten hoe de producten uit ons assortiment u verder kunnen helpen bij een transitie naar duurzame energie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Dankzij de vele ervaringen die zij hebben met het ontwerpen en samenstellen van (autonome) energiesystemen, kunnen zij u met het juiste advies verder helpen.Klantencase

Accukoffer

De juiste energieoplossing is vaak een kwestie van maatwerk. Dat zijn vaak grote systemen die complete kelderruimtes vullen, maar het kunnen ook veel kleinschaligere oplossingen zijn. De klantencase van deze nieuwsbrief is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit is geen powerbank, maar een powercase! Een van onze klanten werkt regelmatig met elektrische gereedschappen op locatie. Daar is echter niet altijd een stopcontact voorhanden, of kan er een bedrijfswagen met stroomvoorziening in de buurt worden neergezet. Speciaal voor dit soort situaties zijn de specialisten van Intercel aan de slag gegaan met het ontwerpen en assembleren van een mobiele en gebruiksvriendelijke oplossing.

Om de energievoorziening makkelijk draagbaar en mobiel te houden, is deze in een stevige aluminium koffer ingebouwd. Aanvullende bekleding aan de binnenkant van de koffer zorgt ervoor dat alle componenten tijdens vervoer en gebruik netjes op hun plek blijven. Voor de stroomvoorziening werd gekozen voor twee stuks van de Cellpower CPC cyclische accu’s. Deze AGM accu’s zijn ontworpen voor cyclisch gebruik, en zijn daarom uitstekend geschikt voor het regelmatig moeten leveren van korte stroomafgiftes ten behoeve van het aangesloten gereedschap. Natuurlijk zijn er ook configuraties denkbaar met een set CPX, CPG of de nieuwe CLN Lithium accu’s. Afhankelijk van de manier waarop de eindgebruiker de koffer wenst te gebruiken, zijn er altijd passende technische samenstellingen beschikbaar.

De accukoffers zijn een goed voorbeeld van hoe veelzijdig energieoplossingen kunnen zijn. Dankzij de kennis en ervaring van onze specialisten hoeft deze klant zich voortaan geen zorgen meer te maken over of er op locatie wel een stroomvoorziening aanwezig is. Met deze koffers is dat namelijk altijd voorhanden. Bent u benieuwd naar de maatwerkoplossingen die u zouden kunnen helpen in de bedrijfsvoering? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij kijken graag samen met u naar de best denkbare energieoplossing op maat.Technische kennis

Intelligent laden

Bij Intercel spreken we vaak over het feit dat we zogenoemde intelligente acculaders in ons assortiment hebben. Dat klinkt heel interessant, maar wat maakt een acculader nu eigenlijk ‘intelligent’? Onze technisch expert Jacques legt het uit: ‘’Wie het meeste uit zijn accu wilt halen, zowel wat betreft prestaties als levensduur, doet er goed aan deze op te laden met een intelligente acculader. Met intelligent bedoelen we in dit verband natuurlijk niet een hoog IQ of een mooi schoolrapport. Een intelligente lader betekent wel dat deze dusdanig staat afgesteld, dat deze de aangesloten accu(‘s) optimaal laadt en daardoor een langere levensduur garandeert.

Intelligent laden gaat doorgaans in een aantal stappen, of ‘trappen’. De precieze laadkarakters van deze trappen kunnen per lader verschillen, maar een ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: er wordt een zo optimaal mogelijke balans gezocht tussen het weer snel kunnen gebruiken van de accu, en een zo lang mogelijke levensduur van de accu. Zo snel mogelijk laden is namelijk, afhankelijk van de soort accu, lang niet altijd gunstig voor de levensduur van de accu. Intelligente laders houden hier rekening mee. Door bijvoorbeeld aan het begin van het laadproces een iets hogere laadstroom toe te staan, waardoor de accu sneller weer inzetbaar is, maar naar het einde toe juist een wat lagere laadstroom te gebruiken. Het precieze patroon van de laadstromen verschilt zoals gezegd tussen de verschillende acculaders, waardoor er voor veel verschillende soorten accu’s en gebruikspatronen een geschikte lader beschikbaar is. Sommige kunnen zelfs geherprogrammeerd worden om zo goed mogelijk rekening te houden met de aangesloten accu.

Intelligent laden betekent dus kortom dat de acculader automatisch rekening houdt met de aangesloten accu door deze op een dusdanige manier op te laden dat de gebruiker zo lang mogelijk plezier houdt van een goed werkende accu.’’Wie is...

Olaf Veldmaat

Olaf Veldmaat is inmiddels 10 jaar in de accubranche werkzaam en heeft in verschillende functies veel ervaring opgedaan. Sinds kort heeft Olaf bij ons de functie van operationeel manager; een positie waar vanuit hij erop toeziet dat onze klanten zo goed mogelijk geholpen worden en krijgen wat hen wordt beloofd, plus een klein beetje meer. Olaf vertelt:

‘’Ik ben 45 jaar geleden geboren in Lettele, zo’n 10 kilometer van Deventer in het prachtige Salland. Daar heb ik eerst de lagere landbouwschool en vervolgens de middelbare tuinbouwschool doorlopen om 5 jaar later Internationale agrarische handel af te ronden.

Toen lonkte het avontuur om in het buitenland te gaan werken. Dat werd America, waar ik 1.5 jaar voor een bloembollen exporteur heb gewerkt. Na veel reizen, tussen Chicago en New York, was ik wel even toe aan een thuisbasis. Daarom ben ik destijds teruggekomen naar Nederland. Maar toen er zich een mogelijkheid voordeed om naar Canada te gaan, heb ik daar gelijk ja opgezegd. Daar runde ik de operatie voor het verpakken en verzenden van bloembollen in Canada naar de grote winkelketens, zoals Walmart en Candian tire. Dat was een goede leerschool. Als je met 2 klanten 80% van je omzet doet is dat best gevaarlijk voor je continuïteit. Toen we een van de twee verloren was het dan ook niet meer rendabel om een vestiging in Canada te hebben en ben ik teruggekomen naar Nederland.

Op zoek naar woonruimte ben in Haarlem uitgekomen. Uiteindelijk heb ik ruim 12 jaar in de bloembollen gewerkt met veel plezier. Je werkt echter altijd in de zomer en in de kerstperiode. Dat is niet altijd goed voor je relatie en daarom was het in 2007 tijd voor iets nieuws. Dat werd Power Storage Europe. Nog steeds internationaal, maar minder seizoensgebonden. En een product waar meer achter zit dan je zo op het eerste oog zou vermoeden. In dezelfde tijd leerde ik Anja kennen op de badminton vereniging waar we samen speelden. Inmiddels wonen we al weer 10 jaar samen met Anja’s zoon Kilian in Haarlem.

Eind 2012 werd PSE overgenomen door Intercel. Een goede match zoals is gebleken in de daaropvolgende jaren. Beide bedrijven versterkten elkaar waardoor er een sterker geheel is ontstaan. Na 10 jaar op inkoop te hebben gezeten ben ik vanaf 1 augustus actief als operationeel manager. Een ontzettende gave uitdaging om zo Intercel verder te helpen naar de volgende mijlpaal.

Naast mijn werk kan ik ook niet heel erg stil zitten. Zoals gezegd speel ik badminton, waarbij ik ook voor de vereniging in het bestuur zit. Daarnaast volg ik op maandagen een cursus Italiaans, en dat is best lastig. Daarnaast gaan Anja en ik graag naar Italië. Mooie landschappen, leuke mensen en lekker eten en drinken. Als droom zouden we graag nog een keer een huis in Italië willen kopen. Als het lukt een watermolen, maar het mag ook iets anders leuks zijn.’’Productkennis

Cellpower CLN Lithium verpulvert AGM

Dat de nieuwe Cellpower CLN serie ongekende prestaties zou gaan leveren, wisten we al toen Cellpower eerder dit jaar deze nieuwe serie lanceerde. Inmiddels heeft een aantal van onze klanten deze nieuwe Lithiumaccu’s uitgebreid kunnen uittesten in uiteenlopende applicaties, en de resultaten overtroffen zelfs ónze verwachtingen! De CLN is daardoor niet alleen interessant op papier, maar levert ook ongekende bewezen prestaties in de praktijk.

Zo wezen praktijktests in scootmobielen uit dat een scootmobiel met een set van bijvoorbeeld 2 stuks Cellpower CPC cyclische AGM accu’s een afstand van net geen 45 kilometer wist af te leggen op een volle lading. Met slechts één CLN 60-24 accu wist dezelfde scootmobiel wel 60(!) kilometer af te leggen. Met twee Cellpower CLN accu’s kan de actieradius tot wel 120 kilometer oplopen. Dat is bijna drie keer zo ver! Daarmee weten CLN accu’s de gebruikers van scootmobielen een niet eerder vertoonde vrijheid te geven. Het lagere gewicht en compactere afmetingen van de accu’s komen daar nog als extra voordelen bij.

De CLN accu’s hebben niet alleen een grotere actieradius, maar gaan ook nog eens veel langer mee dan vergelijkbare AGM accu’s. Waar bijvoorbeeld een Cellpower CPC cyclische AGM accu gemiddeld 600 cycli haalt (bij 50% Depth of Discharge), haalt een CLN accu tot wel 1800 cycli onder dezelfde omstandigheden. Dat betekent in de praktijk dat een CLN Lithium accu wel drie keer langer meegaat!

Op de Rehacare beurs van begin oktober heeft Intercel de nieuwe Cellpower CLN accu’s voor het eerst aan het grote publiek getoond. De reacties van beursbezoekers op de eerste testresultaten waren zeer positief. Veel geïnteresseerden zagen de meerwaarde van de CLN accuserie voor hun toepassing. Dankzij het lichtere gewicht en compactere afmetingen van de CLN accu’s zijn ze zeer flexibel inzetbaar, waardoor ze voor een enorm breed scala aan toepassingen kunnen worden gebruikt. Daarbij zorgt de langere levensduur ervoor dat de accu’s in de toepassingen minder vaak vervangen hoeven te worden en voor een langere tijd in de energiebehoefte voorzien.

De eerste testresultaten zijn zeer bemoedigend en bevestigen eens te meer de voordelen van Lithium ten opzichte van AGM. De komende periode zal er door de engineers van Cellpower en Intercel aan de hand van nog meer praktijktesten hard gewerkt worden aan het nog verder verbeteren en optimaliseren van de Cellpower CLN accu’s. Dit alles om ervoor te zorgen dat zodra de nieuwe Cellpower CLN serie voor het grote publiek te verkrijgen is, deze maximaal presteert. Voor meer informatie over de Cellpower CLN Lithium accuserie kunt u hier de digitale flyer downloaden. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met een van onze specialisten.Video

Betrouwbare UPS producten

Eurotronic is een technische handelsonderneming die al sinds 1977 is gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van technische producten van een breed scala aan fabrikanten. Een van de activiteiten van Eurotronic is het installeren en onderhouden van UPS systemen. Vanwege de betrouwbaarheid van de producten en dienstverlening maakt Eurotronic graag gebruik van de diensten van Intercel.WINACTIE!

Win een Intercel powerbank!

Wie kent het probleem niet: je telefoon is aan het eind van de dag zo goed als leeg. Als Intercel delen we graag onze energie. Letterlijk! Daarom verloten we drie grote powerbanks (10.000mAh). Met deze krachtige powerbanks kan je je telefoon makkelijk drie keer vol laden!

Kijk op onze Facebookpagina om te zien hoe u kans maakt op één van deze powerbanks!