Nieuwsbrief Juni 2017

More than AGM batteries

Onze slogan is al enkele jaren ‘more than batteries’. Intercel is immers niet slechts een accu-verkopende groothandel, maar dankzij onze specialisten ook uw kennispartner op het gebied van accu- en energiesystemen. Als het gaat om het verkopen van Accu’s zijn wij ook allang niet slechts een ‘AGM-groothandel’ meer. Andere technologieën, zoals Gel en Lithium, spelen een steeds grotere rol in ons assortiment. Technologieën waar we u alles over kunnen vertellen. We zijn immers

Uw kennis in accu'sNieuws

Cellpower blijft innoveren

De innovaties bij Cellpower staan niet stil! Na de lancering van de trillingsbestendige Cellpower CPR accu’s eind 2016, presenteert Intercel met trots alweer een nieuwe Cellpower accuserie. Ditmaal met Lithiumtechnologie: De Cellpower CLN. Dubbele power uit dezelfde behuizing ten opzichte van AGM, plus extreme cyclische prestaties. De Cellpower CLN accu is een krachtpatser van jewelste.

Binnenkort is de Cellpower CLN serie te verkrijgen bij Intercel. Deze nieuwe serie, waarbij gebruik wordt gemaakt van Lithiumtechnologie, biedt de voordelen van een laag gewicht en uitstekende cyclische prestaties, maar in een jasje dat tot wel twee keer zo klein is als een vergelijkbare AGM of GEL accu. De CLN serie is niet de eerste serie van Cellpower waarbij gebruik wordt gemaakt van Lithiumtechnologie. Cellpower levert al enige tijd op maat gemaakte Lithium-accupacks. De ervaringen die daarbij zijn opgedaan worden nu in de nieuwe CLN serie toegepast. Doordat de CLN in conventionele bakmaten wordt aangeboden wordt een energieoplossing met Lithiumtechnologie bereikbaarder dan ooit! Met de toevoeging van deze nieuwe serie heeft Cellpower een vrijwel ongeëvenaard breed productaanbod waarmee voor steeds meer toepassingen energiesystemen samen te stellen zijn uit producten van Cellpower.

Net als bij de andere accuseries van Cellpower stond bij de ontwikkeling van de CLN accu’s één aspect centraal: betrouwbare kwaliteit. Een energievoorziening is zo sterk als de zwakste schakel in het geheel. Eén onderdeel van mindere kwaliteit zou het hele systeem plat kunnen leggen. Aan een CLN accu zal het in ieder geval niet liggen. Deze weet tot wel 400% meer cycli te halen dan vergelijkbare AGM accu’s en is daarmee een ongekend betrouwbare energiebron voor langere tijd. Door uitstekende prestaties met een scherpe prijs te combineren biedt de Cellpower CLN het beste van twee werelden.

Wilt u meer weten over de nieuwe Cellpower CLN serie, of bent u benieuwd welke voordelen Lithiumaccu’s voor uw toepassing kunnen hebben? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die Lithiumtechnologie u te bieden heeft.Klantencase

Altijd energie = Overal pizza!

Altijd en overal pizza. Dat is waar het bij Tutti Pizza om draait. Met een mobiele traditionele steenoven kunnen er door het hele land op locatie ambachtelijk gebakken pizza’s worden geserveerd. Dat vereist natuurlijk wel een oven die het ook daadwerkelijk altijd en overal doet. Er is immers niets vervelenders dan een koude, of zelfs helemaal géén pizza. Om een betrouwbare service te kunnen verlenen moet de chef van Tutti Pizza altijd op zijn oven kunnen rekenen. Een degelijke mobiele maatwerkoplossing van Intercel maakt dat mogelijk.

Intercel biedt voor de meest uiteenlopende toepassingen energieoplossingen op maat. Of het nu gaat om een noodstroomvoorziening in een datacentrum, een betrouwbare accu voor in een scootmobiel, of een compleet mobiel energiesysteem voor een steenoven: De specialisten van Intercel weten wel raad als het om energie gaat. Om door het hele land verse steenovenpizza’s te kunnen bakken had Tutti Pizza een energiesysteem nodig dat voor langere tijd krachtig genoeg is om niet alleen de oven, maar ook de koeling draaiende te houden. Tegelijkertijd moest het systeem er ook tegen bestand zijn om regelmatig opgeladen te worden. Het kon dan ook haast niet anders dan dat twee stuks van de degelijke, cyclische Cellpower CPC 250-12 de krachtbron van het systeem zouden vormen.

Naast de accu’s leverde Intercel alle andere benodigde componenten om tot een betrouwbaar en compleet energiesysteem te komen. Zo kan er dankzij de aanwezigheid van een isolatiebewaker ook buiten de auto veilig met elektrische apparaten gewerkt worden en kan dankzij een batterijmonitor op ieder moment nauwkeurig de staat van de accu’s worden afgelezen. Het opladen en omvormen van de stroom gaat via een compacte Powersine Combi van TBS. Dit product, van Nederlandse bodem, combineert de functies van een acculader en omvormer in één behuizing. Hollandse degelijkheid en Italiaanse passie komen zo in een mooie samenwerking bijeen, maar belangrijker nog: Tutti Pizza kan zorgeloos door het hele land op traditionele wijze in een echte steenoven verse pizza’s blijven bakken.

De maatwerkoplossing voor de mobiele pizzaketen Tutti Pizza is eens te meer het bewijs dat de energieoplossingen van Intercel in de meest uiteenlopende, en soms onverwachte toepassingen een uitkomst kunnen bieden. Benieuwd wat onze specialisten voor uw toepassing kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen met u komen we tot een geschikte energieoplossing op maat.Technische kennis

Over- of onderspanning

Foutief laden of ontladen is een van de belangrijkste factoren die de levensduur van een accu flink kan verkorten. De voorbeelden daarvan zien we bij Intercel maar al te vaak. Wat is precies over- of onderspanning en belangrijker nog: hoe kunt u het voorkomen? Onze technisch expert Jacques legt uit: ''De levensduur van een accu is van veel verschillende factoren afhankelijk, waarbij de wijze waarop met de accu wordt omgesprongen de grootste rol speelt. Verkeerd gebruik van een accu is vaak onbewust en komt vaak doordat een verkeerde soort accu wordt ingezet of de accessoires niet deugen. Gelukkig kan schade door over- of onderspanning met het juiste advies en deugdelijke accessoires vrij eenvoudig worden voorkomen. Sommige accu’s kunnen zelfs zichzelf tegen een te diepe ontlading beschermen.

Overspanning kan het gevolg zijn van een defect in de accu, maar is vaak ook het gevolg van een verkeerde (accu)lader of laadpatroon. De accu wordt daarbij verder geladen dan waar deze op ontworpen is. Je zou kunnen zeggen dat de accu wordt overbelast. In de meeste accu’s en laders zijn voldoende veiligheidsmechanismen ingebouwd om te voorkomen dat er zich door de overbelasting echt gevaarlijke situaties voor kunnen doen, maar permanente schade aan de accu kan daarmee vaak niet worden voorkomen. In het gunstigste geval treedt er capaciteitsverlies op, maar een volledig defecte accu is helaas geen uitzondering.

Met onderspanning bedoelen we in deze context een diepontlading. Bij een diepontlading wordt een accu tot het uiterste leeggetrokken. De ene accu kan daar beter tegen dan de ander. Bij een té diepe ontlading heeft de gebruiker meer van de accu gevraagd dan waar deze op ontworpen is. Een accu die te diep ontladen is, kan meestal geheel worden afgeschreven. Deze zal niet meer herstellen en is dus voortaan niet meer in staat de benodigde stroom te leveren. Bij normaal gebruik zal een diepontlading niet zomaar voorkomen. Meestal levert de accu lang voordat deze te diep ontladen wordt al te weinig stroom om de aangesloten applicatie draaiende te houden en wordt deze daarom voordat diepontlading optreedt als vanzelf door de gebruiker aan een acculader gekoppeld.

Overspanning van een accu wordt het beste voorkomen door gebruik van geschikte en passende accessoires. Aangezien het onjuist laden van een accu het vaakst de boosdoener is van overspanning, is het vooral van belang veel aandacht te besteden aan de juiste acculader. Daarbij is de ene lader de andere niet. Er bestaan veel verschillende acculaders die elk voor bepaalde accutypes en capaciteiten geschikt zijn. Om te bepalen welke acculader het meest geschikt is voor uw accu is het altijd raadzaam gedegen advies in te winnen van een specialist.

Onderspanning van een accu zal, zoals eerder gesteld, bij normaal gebruik zelden voorkomen. Daarbij is het wel belangrijk om een AGM accu nooit in ontladen toestand weg te zetten. Accu’s kennen namelijk een zekere zelfontlading. Zelfs als een accu niet wordt gebruikt wordt, ontlaadt deze langzaam maar zeker uit zichzelf. Een accu die dus leeg wordt weggezet in plaats van meteen opgeladen wordt, zou in de loop der tijd uit zichzelf te diep ontladen kunnen raken en daarmee onherstelbare schade oplopen. Het is daarom altijd raadzaam om accu’s in geladen toestand op te slaan. Onderspanning kan tijdig voorkomen worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van een accumonitor of accubewaker. Hiermee kan de toestand van een accu continu in de gaten worden gehouden en kan een waarschuwing afgeven wanneer de accu te diep ontladen dreigt te raken. De gebruiker kan dan bijtijds anticiperen door de accu aan de lader te leggen.

Lithiumaccu’s weten zichzelf uitstekend te beschermen tegen over- of onderspanning. Deze hebben namelijk een ingebouwd Battery Management System (BMS) welke continu de status van de accu monitort. Als er over- of onderspanning dreigt schakelt de BMS de stroomafgifte of -opname automatisch uit. Op die manier wordt schade aan de accu voorkomen. De BMS moet daarmee als een allerlaatste redmiddel worden gezien die de accu kan beschermen tegen blijvende schade. Als de accu op een manier wordt gebruikt waarbij de BMS telkens in moet grijpen, is dat op den duur ook niet goed. Ook bij Lithiumaccu’s blijft het raadzaam om deze in geladen toestand te bewaren. Een BMS kan namelijk niet voorkomen dat de accu schade oploopt doordat deze door zelfontlading uiteindelijk te diep ontladen raakt.’’Wie is...

Edward Halma

Sinds kort is Edward bij Intercel werkzaam om onze buitendienst te versterken. Grote kans dat hij binnenkort eens bij u langskomt. Om alvast kennis te maken stelt hij zich in deze nieuwsbrief aan u voor.

''Mijn naam is Edward Halma, 48 jaar en sinds 1 mei werkzaam bij Intercel als accountmanager buitendienst. In deze korte periode is het mij duidelijk geworden dat ik deel uit mag maken van een zeer gemotiveerd en deskundig team. Dit team staat te allen tijde klaar om de klanten volledig de bedienen. Met mijn functie in de buitendienst zal ik veel bij de huidige, en natuurlijk toekomstige klanten, langsgaan om deze met hetzelfde enthousiasme en gedegen productkennis te bedienen. Daarom hoop ik binnenkort persoonlijk met u te mogen kennismaken.''Productkennis

Veelzijdigheid van Cellpower Lithium

De voordelen van Lithiumaccu’s zullen bij velen wel bekend zijn. Lichtgewicht, geschikt voor zwaar cyclisch gebruik en bestand tegen uiteenlopende omstandigheden. Zaken die we in eerdere nieuwsbrieven al eens aan bod hebben laten komen. Deze voordelige eigenschappen zijn van toepassing op alle accu’s met Lithiumtechnologie. Wat misschien minder bekend is, is de veelzijdigheid en de brede toepasbaarheid van Lithium. Van klein maatwerkpack tot groot accublok: Lithiumtechnologie kent een breed scala aan mogelijkheden.

Tot nog niet zo lang geleden was de combinatie van krachtige accuprestaties en een licht gewicht vrijwel onmogelijk en moesten er concessies worden gedaan in een van beide factoren. Nu Lithiumtechnologie steeds meer gemeengoed wordt hoeft dat niet meer. Lithiumaccu’s zijn namelijk uitstekend in staat om zwaar cyclische prestaties te combineren met een laag gewicht. Ideaal voor bijvoorbeeld mobiele toepassingen of op moeilijk bereikbare locaties. Zoveel mensen, zoveel wensen; zoveel applicaties, zoveel energieoplossingen. Nu Lithiumtechnologie steeds gebruikelijker wordt, komen er steeds meer maatwerkmogelijkheden met deze technologie binnen handbereik.

Lithiumtechnologie laat zich veel meer lenen voor maatwerkoplossingen dan bijvoorbeeld AGM of GEL oplossingen. Dankzij bijvoorbeeld de chemische samenstelling en de hoge energiedichtheid is het niet vreemd dat voor bijvoorbeeld mobiele telefoon en laptopaccu’s gebruik wordt gemaakt van Lithiumtechnologie. Deze accu’s zijn vaak speciaal ontwikkeld voor de desbetreffende toepassing. Cellpower brengt dit soort maatwerk nog dichterbij met de verschillende (nieuwe) Lithium-accuseries. Zo zijn er bijvoorbeeld niet alleen Cellpower Lithiumaccu’s in dezelfde vertrouwde bakmaten als AGM en GEL accu’s, maar is het ook mogelijk om op een modulaire wijze accupacks samen te stellen, waarbij capaciteit en afmetingen in samenspraak met de specialisten van Intercel nauwkeurig worden afgestemd op de wensen van de eindgebruiker. Het grote voordeel van Lithium is daarbij dat het in een applicatie soms tot wel twee keer meer energie levert dan een AGM of GEL accu van een vergelijkbaar formaat. Dat, in combinatie met het lagere gewicht en de uitstekende cyclische prestaties, biedt zeer veel flexibiliteit.

Bij Intercel reikt de veelzijdigheid van de Cellpower Lithium accupacks verder dan slechts het maatwerk van een accupack zelf. Dankzij het brede assortiment en de expertise van Intercel is het mogelijk om energiesystemen te ontwerpen die aansluiten op de meest uiteenlopende energiebehoeften. Dankzij ons internationale logistieke netwerk kunnen wij daarnaast door heel Europa snelle levering bieden.Video

Uitval is geen optie

Accu’s van Intercel geven dubbele betrouwbaarheid: Betrouwbare prestaties dankzij de hoogwaardige kwaliteit en betrouwbare service dankzij de flexibiliteit en expertise van Intercel. Er zijn maar weinig locaties waar deze dubbele betrouwbaarheid zó cruciaal is als in een ziekenhuis. Of het nu gaat om de hartbewaking of de lamp in de operatiekamer: uitval is geen optie. Daarom koos onder meer het Rode Kruis ziekenhuis voor de energieoplossingen van Intercel.