Intercel levert HBL NiCad accu's

NiCad accu van HBL

NiCd-accu’s onderscheiden zich van loodaccu’s door hun langere levensduur, hogere laad-/ontlaadstromen en een mindere gevoeligheid voor temperatuursinvloeden. Intercel levert NiCd accu's van het merk HBL Power Systems voor professioneel gebruik in industriële toepassingen.HBL levert de volgende NiCd accu series:

KSH-serie, sintered plastic bonded HBL NiCd accu

Accu’s met NiCd-polymeer platen van HBL zijn het meest geschikt voor toepassingen die een hoge betrouwbaarheid vereisen in combinatie met weinig onderhoud en hoge prestaties. Accu’s met NiCd-polymeer platen zijn geproduceerd met gebruik van gesinterde positieve platen en negatieve NiCd-polymeer platen. Deze zijn speciaal ontworpen voor een hoge energiedichtheid en lager waterverbruik.

NCFP-serie, Nickel Cadmium Fibre Plate HBL accu’s

Deze HBL NiCd accu’s worden gebouwd met vezelstructuur (fiber) platen. De driedimensionale vezelstructuurplaten leveren een zeer hoge geleidingsdichtheid. De voordelen van deze technologie zijn een lage interne weerstand, hoge ontlaadstroom, verbeterde herlaadcapaciteit en lager gewicht met een lange levensduur. De HBL NiCd-fiberstructuuraccu’s zijn ontworpen als L, M, H en X types om aan de behoeften van de klant te voldoen. Deze HBL NiCd accu’s zijn conform IEC 60623 geproduceerd en gecertificeerd door Intertek ETL SEMKO. Ze voldoen tevens aan de BS6260, DIN 40771 norm en andere internationale standaarden.

NCPP- & VRPP-serie, Nickel Cadmium Pocket Plate HBL accu

HBL biedt een zeer groot assortiment van Nickel Cadmium Pocket Plate accu’s die voor diverse toepassingen en gebruiksomstandigheden geschikt zijn. Deze zijn leverbaar in een sterke polypropylene behuizing. De behuizing is beschikbaar als enkele cel of als bloktype. Cellen in roestvrijstalen behuizing of trillingsdempende behuizing worden ook als optie aangeboden. Door variaties in het elektrode-ontwerp wordt aan verschillende ontlaadvereisten voldaan. HBL NiCd accu’s zijn verdeeld in 3 types: L, M & H. Deze NiCd accu’s zijn conform de IEC 60623 norm geproduceerd en gecertificeerd door Intertek ETL SEMKO. Ze voldoen tevens aan de BS6260, DIN 40771 norm en andere internationale standaarden.

NCSP-serie, Nickel Cadmium Sintered Plate HBL accu’s voor militaire vliegtuigen

HBL Nickel Cadmium Sintered Plate Batteries zijn de energiebron voor het onafhankelijk starten van vliegtuigmotoren en noodstroomvoorziening in geval dat de generator aan boord van het vliegtuig uitvalt. HBL NiCd vliegtuigaccu’s zijn o.a. goedgekeurd door het Centre for Military Airworthiness.