Intercel gaat over op Groen

  • Intercel gaat over op Groen

    Als leverancier van autonome en duurzame energiesystemen op maat weet Intercel als geen ander welk rendement te halen valt uit bijvoorbeeld zon- en windenergie. Intercel heeft daarom afgelopen zomer de overgang gemaakt naar groene energie. Het dak van ons magazijn staat vol met in totaal maar liefst 594 zonnepanelen. Deze helpen ons veel minder afhankelijk te maken van stroom uit vervuilende energiebronnen, zoals bijvoorbeeld kolencentrales.

    Algemeen directeur Vincent Kleintjens is zeer enthousiast over de gemaakte overgang: ‘’We proberen bij Intercel zo groen mogelijk te denken en te handelen. Zo proberen we aan onze kinderen en kleinkinderen een meer leefbare wereld mee te geven. Energie moet daarom zo duurzaam mogelijk opgewekt worden, het liefst helemaal zonder vervuiling. Daar proberen wij met deze stap een steentje aan bij te dragen.’’

    De overstap naar duurzame energiebronnen is een proces dat al enige tijd bezig is, maar nog lang niet klaar is. Door de voortdurende verbetering en optimalisatie van duurzame technologieën zijn er steeds meer zaken die verduurzaamd kunnen worden, en worden de beschikbare systemen steeds efficiënter. Intercel volgt deze ontwikkelingen op de voet. Niet alleen door zelf als bedrijf steeds verder te verduurzamen, maar ook door blijvend te kijken naar nieuwe producten en technologieën voor in ons assortiment die anderen in staat stellen om zelf de transitie te maken naar een meer duurzame toekomst.

    Wilt u weten hoe de producten uit ons assortiment u verder kunnen helpen bij een transitie naar duurzame energie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Dankzij de vele ervaringen die zij hebben met het ontwerpen en samenstellen van (autonome) energiesystemen, kunnen zij u met het juiste advies verder helpen.