Intercel geeft antwoord op uw vraag

Wat is een parallelschakeling?Er zijn twee manieren mogelijk waarop elektronica aan elkaar geschakeld kan worden: parallel en in serie. Bij een parallelschakeling worden componenten als een soort aftakkingen van de hoofdstroom geplaatst, in tegenstelling tot een serieschakeling, waar alle componenten als het ware in een soort lange ketting aan elkaar verbonden zijn. Een parallelschakeling wordt vooral ingezet met het doel het vermogen (Ah) van een systeem / stroomkring te vergroten; de spanning blijft gelijk.


Parallelschakeling


Serieschakeling

Kenmerkende eigenschappen van een parallelschakeling zijn:


- De spanning over alle componenten individueel en de stroomkring in zijn geheel is overal hetzelfde.
- Het vermogen van alle individuele componenten bij elkaar opgeteld is het vermogen van het totale systeem/stroomkring.Het voordeel van een parallelschakeling is dat wanneer een component in de stroomkring faalt, dit niet direct effect heeft op de andere componenten. Deze blijven gewoon functioneren. De stroomkring wordt namelijk niet onderbroken, maar de stroom kan als het ware om het defecte component heen. Accu’s met verschillende capaciteiten(Ah) / spanningen(V) mogen nooit met elkaar in parallel geschakeld worden. Wij raden aan accu’s van dezelfde spanning/capaciteit in één accusysteem te monteren, van hetzelfde merk/serie en bij voorkeur van dezelfde productiedatum.

Voor noodstroomsystemen maakt Intercel gebruik van een combinatie tussen parallel- en serieschakelingen, om zo de betrouwbaarheid van het systeem in zijn geheel te vergroten.

Wilt u weten wat Intercel voor u kan betekenen?

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten. Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing.

Neem contact op met één van onze specialisten: