Op zoek naar de juiste acculader voor uw VRLA accu?

VRLA accu opladen

Hoe kan ik het best mijn VRLA accu opladen? Met een druppellader kunt u een VRLA accu op peil houden d.m.v. een onderhoudslading. Wij adviseren om een VRLA accu altijd met minimaal 10% en maximaal 25% van de accucapaciteit (Ah) op te laden. VRLA accu groothandel Intercel levert acculaders / druppelladers die eenvoudig zijn aan te sluiten op de accu van een camper, boot, mobiele toepassing etc. en helpt het ontladen van de accu te voorkomen.

Acculaders voor VRLA accu’s

Uw VRLA accu laden? Of een ander soort loodaccu laden? Intercel biedt acculaders, druppelladers en onderhoudsladers van diverse merken voor het opladen van VRLA accu’s. Naast de VRLA accu kunnen we voor ieder ander type accu een geschikte acculader leveren. Zo hebben wij standaard een breed assortiment acculaders van 6V, 12V, 24V, 36V en 48V op voorraad. Een acculader met druppellaadfunctie is nodig om een VRLA accu in topconditie te houden. Deze acculaders zijn voorzien van diverse beveiligingen die zorgen voor een probleemloos gebruik en voor een volle VRLA accu.

Druppellader voor VRLA accu

Als een VRLA accu gedurende langere tijd buiten gebruik wordt gesteld kan een onderhoudslader, ook wel druppellader genaamd, voorkomen dat door zelfontlading de VRLA accu niet meer inzetbaar zodra dat wordt gevraagd. Voorbeelden zijn de overwintering in motorfiets, boot of caravan. Maar ook voor een weinig gebruikte klassieker of auto's in een showroom kan een druppellader verrassingen voorkomen. Vrijwel alle meertraps- acculaders schakelen na lading automatisch over op onderhoudslading. De VRLA acculader kan dan onbeperkt aangesloten blijven.