Hoe moet ik mijn AGM accu opladen?

AGM accu laden

AGM accu's kunnen op diverse manieren worden opgeladen. Intercel is uw accu specialist en geeft u graag advies welke acculader bij uw accu past. Een AGM accu laden gebeurt meestal met een 12V acculader, ook wel druppellader genoemd. Verder kan een AGM accu ook met een zonnepaneel of een DC voeding worden opgeladen.

AGM accu met acculader opladen

Een AGM accu wordt opgeladen met een acculader. De meest bekende acculaders zijn 3 traps acculaders. Intercel levert 3 traps acculaders in een range van 12V t/m 48V. In de manier van laden wordt er onderscheid gemaakt tussen standby en cyclisch gebruik. Cyclisch gebruik betekent dat de accu regelmatig wordt ontladen en opgeladen, bijvoorbeeld in een scootmobiel of caravan. Standby gebruik betekent dat de accu zelden wordt aangesproken. Bijvoorbeeld een accu in een noodstroomvoorziening, deze wordt alleen aangesproken als de stroom uitvalt.

AGM accu met zonnepaneel laden

Zonnepanelen met een AGM accu vormen een duurzame bron van elektriciteit op plekken zonder elektriciteitsnet. Dit geldt voor autonome energie toepassingen als op een camper, boot, tuinhuis of strandhuisje. Bij gebruik van AGM accu’s in combinatie met een zonnepaneel raden we aan om cyclische AGM accu’s te gebruiken. Intercel levert complete autonome energiesystemen inclusief AGM accu’s, zonnepanelen, zonneregelaars, bekabeling en accu accessoires.

AGM accu opladen met DC voeding

Een DC voeding kan het best gebruikt worden als acculader, wanneer er continu een belasting op de accu en lader staat aangesloten. AGM accu’s in combinatie met een DC voeding worden vaak als oplossing gebruikt bij industriële of beveiligingstoepassingen. Intercel levert DC voedingen die zodanig zijn afgesteld dat zij zowel laadstroom kunnen leveren aan de accu en de gebruiker kunnen voeden.