isolatiebewakers

Isolatiebewakers

ProductSpanningCapaciteitSorteer pagina op afmetingAfmetingen (lxbxh)
Cellpower isolatiebewaker 16A230VAC16A
Cellpower isolatiebewaker 25A230VAC25A
Cellpower isolatiebewaker 16A combi230VAC16A
 • Cellpower isolatiebewaker 16A

  Cellpower isolatiebewaker 16A

  • Cellpower
  • 230VAC
  • 16A
  more info
 • Cellpower isolatiebewaker 25A

  Cellpower isolatiebewaker 25A

  • Cellpower
  • 230VAC
  • 25A
  more info
 • Cellpower isolatiebewaker 16A combi

  Cellpower isolatiebewaker 16A combi

  • Cellpower
  • 230VAC
  • 16A
  more info

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten.
Wij denken graag met u mee over
een passende oplossing.
contact man

Isolatiebewaker

veilig werken zonder aardlekschakelaar

De Cellpower isolatiebewaker is een aardlekstroombeveiliging voor inbouw in voertuigen, zoals servicewagens. De isolatiebewaker is speciaal ontwikkeld om mensen te beschermen die buiten een voertuig werken met apparaten op 230VAC die vanuit het voertuig worden gevoed. Volgens de NEN1010 moeten mobiele DC/AC omvormers en combi lader/DC/AC-omvormers een zwevende uitgang hebben met een isolatiebewaker.

Intercel isolatiebewaker zorgt voor veiligheid

De aardlekschakelaar in gebouwen beschermt tegen aardlekstromen die zonder de aardlekschakelaar dodelijk kunnen zijn. Bij een mobiele toepassing is echter geen aardnet(pin) aanwezig. Zolang men zich in het voertuig bevindt is er geen gevaar dat er stroom naar de aarde lekt omdat het voertuig op rubberen banden staat. Wordt er echter met apparatuur gewerkt op 230 Volt die wordt gevoed vanuit het voertuig, dan kan er buiten het voertuig een gevaarlijke aardlekstroom ontstaan. De isolatiebewaker zorgt ervoor dat in zo’n geval het 230 Volt-systeem wordt uitgeschakeld. Het slaan van een aardpin wordt hierdoor overbodig.

Compleet energieysteem met isolatiebewaker

Intercel biedt u graag technische ondersteuning voor producten van onze merken: tbs-electronics en Victron Energy in combinatie met de Cellpower isolatiebewaker. Kijk gerust verder op onze site voor meer informatie over complete energiesystemen.

Isolatiebewaker

accu construction

Cellpower isolatiebewaker

De Cellpower isolatiebewaker is een aardlekstroombeveiliging voor inbouw in voertuigen, zoals servicewagens. Deze is speciaal ontwikkeld ter beveiliging van personen die buiten een voertuig werken met apparaten op 230VAC, welke vanuit het voertuig worden gevoed (bijvoorbeeld gereedschappen). Mobiele DC/AC omvormers en combi lader/DC/AC-omvormers dienen volgens de NEN1010 een zwevende uitgang te hebben met een isolatiebewaker. Daarom zijn er uitvoeringen van de Cellpower isolatiebewaker: voor een omvormer en een combi lader/omvormer.

Isolatiewachter, isolatiebewaker, isolatiebewaking, isolatie protector

De Cellpower isolatiebewaker is speciaal ontwikkeld voor beveiliging van personen die buiten een voertuig werken met bijvoorbeeld gereedschappen op 230Volt, terwijl de omvormer of combi-lader/omvormer in het voertuig is ingebouwd. Iedereen is bekend met de aardlekschakelaar in gebouwen. Deze beschermt personen tegen aardlekstromen die zonder de aardlekschakelaar dodelijk kunnen zijn.  Bij een mobiele toepassing is echter geen aardnet(pin) aanwezig. Zolang men zich in het voertuig bevindt is er geen gevaar dat er stroom naar de aarde lekt omdat het voertuig op rubberen banden staat. Indien men echter met apparatuur op 230 Volt, die vanuit het voertuig wordt gevoed, buiten het voertuig werkt kan een gevaarlijke aardlekstroom ontstaan. Als men een isolatiebewaker gebruikt zal het 230 Volt - systeem worden uitgeschakeld, voordat er een gevaarlijke aardlekstroom kan ontstaan. Om een veilige werkbare situatie te krijgen is het slaan van een aardpin hierdoor overbodig.

Compleet energiesysteem met isolatiebewaker

Graag bieden wij u technische ondersteuning voor producten van onze merken: tbs-electronics en Victron Energy in combinatie met de Cellpower isolatiebewaker. Kijk gerust verder op onze website voor complete energiesystemen.