Galvanische isolatoren

Galvanische isolatoren

ProductSpanningCapaciteitSorteer pagina op afmetingAfmetingen (lxbxh)
Cellpower Galvanic Isolatorwalspanning16A netaansluiting AC200x120x60mm
Victron Galvanic Isolatorwalspanning16A netaansluiting AC200x120x60mm
 • Cellpower Galvanic Isolator

  Cellpower Galvanic Isolator

  • Cellpower
  • walspanning
  • 16A netaansluiting AC
  • 200x120x60mm
  more info
 • Victron Galvanic Isolator

  Victron Galvanic Isolator

  • Victron
  • walspanning
  • 16A netaansluiting AC
  • 200x120x60mm
  more info

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten.
Wij denken graag met u mee over
een passende oplossing.
contact man

Galvanische Isolatoren

van levensbelang

Een galvanische isolator aan boord van een schip is van levensbelang. Als een boot in de haven ligt is deze meestal verbonden met de 230V walstroom op de kade. Via de randaardedraad is de walstroom verbonden met de metalen delen van de boot zoals de romp en de motor. Bij kortsluiting schakelt de aardlekschakelaar in. De boot is echter ook verbonden met andere schepen in de haven. Het potentiaalverschil tussen de metalen delen van de boten leidt tot corrosie daarvan. Als oplossing hiervoor heeft Intercel de galvanische isolator (corrosie-stopper) in het programma. Dit compacte en eenvoudig te monteren product is de voordeligste oplossing om corrosie op boten tegen te gaan.

Opbouw galvanische isolator

De galvanische isolator is opgebouwd uit een geanodiseerd aluminium koelprofiel en de elektrische aansluitingen zijn van hoogwaardig materiaal. De elektronische schakeling is ingegoten waardoor deze ook onder zware omstandigheden zijn werk kan doen en geen onderhoud nodig heeft. Hiermee wordt voldaan aan de huidige CE standaard (ENISO 13297).

Galvanische isolator tussen de walstroom aarde en het schip

Zoals algemeen bekend zijn er spanningverschillen tussen verschillende metalen. Om dit spanningsverschil weer op te heffen wordt er een zogenaamde galvanische isolator tussen de walstroom aarde en het schip geplaatst. Deze galvanische isolator zorgt voor een drempelspanning van circa 1 Volt. Hiermee worden de verschilspanningen tussen de metalen opgeheven. Omdat de galvanische isolator tussen de aardverbinding wordt geplaatst is een degelijke constructie van levensbelang! Daarom is de galvanische isolator in staat bij een aardfout een zeer hoge stroom te verwerken. Vooral wanneer een laag gewicht gewenst is heeft de galvanische isolator voorkeur boven de isolatie transformator. Uiteraard geeft een scheidingstrafo hetzelfde resultaat als een galvanische isolator. De Galvanische Isolator is opgebouwd uit een geanodiseerd Aluminium koelprofiel en de elektrische aansluitingen zijn van hoogwaardig materiaal. De elektronische schakeling is ingegoten waardoor deze ook onder zware omstandigheden zijn werk kan doen en verder geen onderhoud behoeft.

Galvanische Isolator

Tussen de walstroom aarde en het schip.

accu construction

Corrosiestopper

Intercel levert twee verschillende types corrosiestoppers, De Cellpower GI 16 en de Victron GDI 000016000.

Galvanische isolatoren

Om te voldoen aan de huidige CE standaard (ENISO 13297) moet bij de walstroominstallatie op schepen en jachten de aardedraad worden verbonden met de scheepsmassa. De scheepsmassa is weer verbonden met de scheepshuid, brandstoftank, motor, schroef en schroefas, zink anodes, etc..
Doordat uw schip nu geaard is zal bij een aardfout de wal aardlekschakelaar springen. Dit zorgt voor een veilige situatie aan boord. Dit voordeel heeft echter ook weer een nadeel. Doordat alle schepen nu verbonden zijn door middel van de walstroom aarde, ontstaat er galvanische werking tussen schepen onderling en de wal. Dit komt doordat schepen en wal kades van verschillende metalen zijn gemaakt.

Toepassingen voor Galvanische isolatoren

 • Boot