Intercel is uw Midtronics accutesters specialist 

Midtronics accutester

De Midtronics SCP 100 accutester is toepasbaar voor 6 en 12 Volt gesloten loodaccu’s. Deze accutester is ideaal geschikt voor het testen van accu’s in de brand- en alarmbeveiligingssystemen, noodverlichting, noodstroom-voorzienigen en kleintraktie. Accu’s tot 65Ah worden nauwkeurig en op een efficiënte wijze gemeten.

midtronics accutester

Eenvoudig accu’s testen zonder de accu te belasten

Met de Midtronics SCP 100 meet u de geleiding van een AGM accu. Dit werkt volgens de conductance testmethode, de IEEE standaard voor het testen van loodaccu’s. Het is een bewezen, gepatenteerde testmethode die reeds gebruikt wordt door vele gerenommeerde accufabrikanten.

Werking van de Midtronics SCP 100 accutester

De Midtronics Celltron SCP accutester start snel op waarna de accu spanning en accuconditie binnen 4 seconden af te lezen is. De accu’s worden gemeten op de siemenswaarde. Per accu type is er een standaard siemens waarde bekend. Voorbeeld: CP 7-12 is 185. Na het meten geeft de accu tester een percentage aan. Bij een nieuwe accu zal dit tussen de 100 en 120% zijn. Indien het percentage onder de 80% is, adviseren wij de accu’s te vervangen.

Voordelen van de Midtronics SCP 100 accutester

De Midtronics accutester is een voordelige en gebruiksvriendelijke accutester voor iedere monteur. Onnodig voorrijden van servicemonteur voor kritische systemen is overbodig geworden door de Midtronics SCP 100. Het vervangen en testen van accu’s kan beter naar de eindklant gecommuniceerd worden. Kwaliteitsverhoging van het onderhoud aan de accu’s en besparing op servicecontracten zijn positieve gevolgen van het gebruik van een Midtronics SCP 100 accutester.

Midtronics accutesters

Er zijn meerdere type Midtronics accu testers. De Midtronics SCP 100 accutester is bij Intercel uit voorraad leverbaar. Voor nog uitgebreidere en gespecialiseerde accutesters kunt u contact opnemen met Intercel voor een gespecificeerde accutester voor uw accusysteem.