Accu's meten en testen door Intercel

Accu’s meten en testen

De monteurs van Intercel staan voor u klaar om op locatie accu systemen te meten en testen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw accu systeem te testen. Ook bieden wij u de optie om zelf een accutester aan te schaffen, zodat u uw eigen systeem kunt meten en testen.Accu weerstandstest (conductance test)

Een andere manier is een weerstandstest, of beter gezegd 'conductance test'. Voor deze methode bevelen wij Midtronics accutesters aan. Deze meten de weerstand (conductance) van de accu. Conductance tests zijn een deel van de IEEE-standaard voor het testen van gesloten onderhoudsvrije loodaccu's.

Alfabat accu capaciteitstest

Een andere veel voorkomende test is de capaciteitstest. Hier gebruiken wij Alfabat testers voor. De tester ontlaadt de accu waarbij alle belangrijke parameters, zoals de spanning en stroom, worden gevolgd en geregistreerd. De Alfabat accutester is geschikt voor zowel 6 Volt als 12 Volt accu's. Ook acculaders van 12, 24, 36, en 48 Volt kunnen worden getest. Alle soorten loodaccu's kunt u testen: zowel natte accu's als gesloten, onderhoudsvrije accu's, zoals AGM accu en Gel accu.

DC Loadbank accu capaciteitstest

Bij deze capaciteitstest wordt  uw complete accusysteem door de zogenaamde DC Loadbank belast. De DC loadbank wordt op uw accusysteem aangesloten. Het accusysteem wordt door de DC loadbank ontladen met een vooraf ingesteld vermogen tot een bepaalde spanning. Alle componenten van het accusysteem worden op deze manier functioneel getest. Aan het einde van de test is exact bekend hoe lang de autonomietijd (ook wel overbruggingstijd genoemd) van het systeem is en of alle componenten voldoen aan de specificaties.