Accu's voor maritieme energiesystemen

Maritieme energie oplossingen

Intercel biedt maritieme energie oplossingen. Voor aan boord van uw schip hebben wij altijd het juiste systeem dat 230V wisselstroom levert. Dit heeft grote voordelen. Elk apparaat voor thuisgebruik kunt u dan immers aansluiten. Van magnetron tot föhn, van DVD speler tot elektrisch gereedschap. Met een omvormer zet u de DC spanning van een accu probleemloos om in 230VAC. Net als thuis is dat de basis voor een comfortabel verblijf. Het bespaart u bovendien de kosten voor heel wat aangepaste apparatuur. Intercel zoekt graag voor u de juiste combinatie van accu's, lader, omvormer (of combi lader/omvormer), compleet met alle gewenste accu accessoires.

Marine accu

Een marine accu is een bekend begrip in de scheepswereld. Echter is het een woord dat in de volksmond wordt gebruikt voor een accu voor maritieme energie oplossingen. Cyclische AGM accu's worden het meest toegepast als marine accu. Marine accu's zijn speciaal ontworpen voor vele malen intensief ontladen en weer opladen. Bekijk onze cyclische AGM accu's

Galvanische isolator

Als uw schip in de haven ligt is deze meestal verbonden met de 230V walstroom op de kade. Deze aansluiting is via de randaardedraad verbonden met de metalen delen van uw schip zoals romp, anode, motor, enz. Bij kortsluiting schakelt de aardlekschakelaar in waardoor uw veiligheid is gewaarborgd. Nadeel van dit systeem is dat uw schip verbonden is met de andere schepen in de haven. Het potentiaalverschil tussen de metalen delen van de schepen leidt tot corrosie daarvan. Als oplossing hiervoor hebben wij de galvanische isolator (corrosie-stopper) in ons programma. Dit compacte en eenvoudig te monteren product is de voordeligste oplossing om corrosie op uw schip tegen te gaan.

Galvanische Isolatoren