Accu's voor duurzame energiesystemen

Duurzame autonome energiesystemen

Intercel biedt duurzame autonome energie oplossingen. Voor een beter milieu, maar ook wegens het ontbreken van andere energiebronnen zoals het lichtnet kunt u kiezen voor een duurzaam autonoom energiesysteem. Wij bieden hiervoor systemen met zonne- en/of windenergie. Hierbij kunt u kiezen of het systeem gelijkstroom (DC) of wisselstroom (AC) levert. Intercel ontwerpt, berekent en levert complete duurzame energiesystemen. Accu’s die elektriciteit kunnen opslaan van zonne- en windenergie zijn een essentieel onderdeel van een duurzame energiehuishouding. Intercel levert speciale Deep Cycle accu's en aanverwante accu accessoires om optimale duurzame energie oplossingen te creëren. Wij leveren ook zonnepanelen, windmolens, regelaars, acculaders, omvormers en bekabeling om complete totaaloplossingen te leveren.Duurzame autonome energiesystemen

Als er geen stroomnet aanwezig is of te duur om naar uw voorziening te brengen, zijn zonnepanelen en windturbines dé oplossing om uw eigen nutsbedrijf te creëren! In combinatie met accu’s, een omvormer en zonnepanelen of windturbines maakt u gebruik van duurzame energie. Er zijn verschillende varianten van off grid zonne-en windenergie om een duurzaam energiesysteem te creëren, afhankelijk van uw wensen en budget. Alle variaties van off grid energiesystemen zijn afhankelijk van zonnepanelen en windturbines om elektriciteit op te slaan in een reeks van accu’s. DC off grid zonne-energiesystemen worden meestal gebruikt in RV's, boten en campers / caravans, wanneer er geen stroomnet beschikbaar is.

Welke accu heb ik nodig voor duurzame energiesystemen?

Intercel biedt verschillende VRLA en Lithium accu’s voor duurzame energiesystemen. De meest voorkomende accu’s voor zonne- en windenergie toepassingen zijn Deep Cycle accu’s, Single Cell accu’s (2V) en Lithium LiFePO4 accu’s. Intercel helpt u bij het maken van de juiste keuze van een passende accu oplossing voor uw duurzame energiesysteem.

De juiste duurzame autonome energie oplossing

De energie wordt opgeslagen in een gesloten onderhoudsvrije AGM accu. Om te waarborgen dat deze niet te diep worden ontladen kunnen wij een accubewaker meeleveren. Met behulp van een scheidingsrelais kunnen wij bij gebruik van meerdere accu’s ervoor zorgen dat deze optimaal worden geladen. Er zijn veel situaties denkbaar waarin u een dergelijk duurzaam autonoom systeem kunt toepassen. Intercel helpt u graag bij het vinden van de juiste duurzame energie oplossing.