NiCad accu's

NiCad accu's

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten.
Wij denken graag met u mee over
een passende oplossing.
contact man

NiCd-accu's

rendabel, duurzaam en veilig

Voor een energiesysteem waarbij een accu lang moet meegaan, is een NiCd-accu een uitstekende oplossing. NiCd-accusystemen zijn zeer betrouwbaar en bieden een rendabele, duurzame en veilige oplossing. NiCd-accutechnologie wordt daarom gebruikt in moeilijke en veeleisende batterijtoepassingen in een omgevingstemperatuur van -40°C tot +60°C. De accu’s kunnen tot wel drieduizend cycli halen en zijn onderhoudsvrij. NiCd-accu’s zijn dan ook zeer geschikt voor beveiligings-, solar- en telecommunicatiesystemen en ideaal voor het starten van een generator waar een hoge piekstroom van belang is. NiCd-batterijen worden geproduceerd in een brede capaciteitsrange tot 1500Ah per cell. Intercel levert NiCd-accu's voor professioneel gebruik in industriële toepassingen van de merken Alcad, HBL en Hoppecke.

Voordelen NiCd-accu's

• Bestand tegen extreme omgevingstemperaturen: -40°C tot +60°C
• Hogere energiedichtheid, licht gewicht, compacte behuizing.
• Lange levensduur tot 25 jaar
• Tot 3.000 cycli

Gebruikt in militaire vliegtuigen

HBL NiCd-vliegtuigaccu’s zijn onder andere goedgekeurd door het Centre for Military Airworthiness. Stel dat de generator aan boord van een vliegtuig uitvalt, dan worden HBL Nickel Cadmium Sintered Plate Batteries als energiebron gebruikt voor het onafhankelijk starten van de vliegtuigmotoren en voor noodstroom.

NiCad accu

In het jargon wordt de NiCad accu ook wel gezien als de enige accu die na langdurig "misbruik" zich weer kan herstellen.

opengewerkte nicad

NiCad accu producten

Een NiCad accu is de beste oplossing voor een energiesysteem waar een lange levensduur van de accu een vereiste is. NiCad accu’s en cellen met pocket plaatelektroden hebben een ontwerp en betrouwbaarheid die een maximale levensduur garanderen. Intercel heeft tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en produceren van NiCad accu's. Door de voortdurende ontwikkeling van de techniek zal een NiCad accu maximaal presteren en veiligheid voor uw toepassing leveren. NiCad accu systemen zijn één van de meest betrouwbare en adequate batterij systemen op de markt die een rendabele, duurzame en veilige oplossing geven.

NiCd accu - Nikkel Cadmium batterij technologie

NiCd batterijen staan bekend om hun robuustheid, betrouwbaarheid en een lange levensduur. NiCd accu technologie kan een oplossing bieden voor moeilijke en veeleisende batterijtoepassingen: Omgevingstemperatuur van -20°C tot +60°C. NiCad accu’s kunnen wel 3.000 cycli behalen en zijn onderhoudsvrij.

NiCd accu systemen voor diverse toepassingen

NiCd single cells zijn ontworpen voor toepassingen waar een maximale betrouwbaarheid van een accu een belangrijke factor is. Nikkel Cadmium batterijen zijn ontworpen voor omgevingen waar extreme temperaturen voorkomen. NiCd accu’s zijn zeer geschikt voor beveiligingssystemen, Solar en telecommunicatie. Ze zijn ideaal voor het starten van een generator waar een hoge piekstroom een van belang is. NiCd batterijen worden geproduceerd in een brede capaciteitsrange tot 1500Ah per cell.

Voordelen van NiCad accu’s

Nikkel Cadmium batterijen hebben veel voordelen in vergelijking met een traditionele loodaccu. Zo zijn ze bestand tegen extreme omgevingstemperaturen; -20°C tot +60°C. Hogere energiedichtheid energie en een licht gewicht in een compacte behuizing. Lange levensduur tot 25 jaar Uitstekende accu voor cyclisch gebruik; tot 3.000cycli