Licht, krachtig en één op één vervanging voor een loodaccu

LiFePO4 accu

Intercel is gespecialiseerd in Lithium accu's, met name LiFePO4 accu’s (lithium-ijzerfosfaat), LiFePO4 BMS systemen (batterij management systemen) en LiFePO4 acculaders. LiFePO4 accu’s mogen, in tegenstelling tot conventionele loodaccu's, 100% diepontladen worden, waardoor ze 5x zo veel cycli behalen als loodaccu’s. Een LiFePO4 accu heeft een zeer hoge energiedichtheid. Het voordeel hiervan is ook dat ze een compacte behuizing hebben. LiFePO4 accu’s zijn niet van giftige, zware metalen voorzien en een stuk milieuvriendelijker dan NiCad en loodaccu's. Bovendien zijn ze licht van gewicht, wat een groot voordeel ten opzichte van loodaccu's. Wij leveren 12V LiFePO4 accu's, 24V LiFePO4 accu's, pbq LiFePO4 accu's en LiFePO4 accu maatwerkoplossingen.LiFePO4 cellen

LiFePO4 cellen (Lithium-fosfaat cellen) zijn onbrandbaar in geval van beschadigingen of verkeerde handelingen tijdens laden en ontladen. Ze kunnen hoge temperaturen weerstaan zonder uit elkaar te vallen of spatten. De fosfaat techniek biedt ook nog eens een langere levensduur. LiFePO4 cellen zijn daardoor zeer goed bestand tegen extreme omgevingstemperaturen. Een standaard loodaccu verliest onder het vriespunt haar capaciteit en bij hoge temperaturen vermindert de levensduur aanzienlijk. LiFePO4 accu’s zijn toepasbaar bij een temperatuurbereik van -45°C tot +70°C.

LiFePO4 accu laden

Om uw LiFePO4 accu te laden dient u een speciale LifePO4 acculader te gebruiken. Intercel levert bij iedere LiFePO4 accu toepassing een passende LiFePO4 acculader. Wij leveren in iedere spanningsklasse LiFePO4 acculaders. Van 6V tot 48V LiFePO4 accu systemen is een geschikte acculader leverbaar. LiFePO4 accu’s kunnen in iedere stand worden geladen en opgeborgen (leeg, half vol, vol); tussentijds laden is niet nodig.

LiFePO4 accu toepassingen

LiFePO4 accu’s zijn voor vele accu toepassingen inzetbaar. Ideaal voor gebruik in uw golftrolley om meer holes te spelen. Als verkeersoplossing voor meetapparatuur waar u voor lange tijd niet meer naar om hoeft te kijken dankzij een betrouwbare LiFePO4 accu. LiFePO4 accu’s zijn ideaal voor cyclische toepassingen in de mobiliteitsbranche, maar ook als stationaire bron voor noodstroomsystemen.