Lithium accu's

Lithium accu's

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten.
Wij denken graag met u mee over
een passende oplossing.
contact man

Lithium accu's

de vederlichte oplossing voor moderne toepassingen

Van alle lithiumaccu’s is de LiFePO4-accu (lithium ijzer fosfaat) de basis in moderne toepassingen, zoals laptops en smartphones. Licht in gewicht, maar een zwaargewicht als het gaat om ontladingen en hoge stromen. De lithiumaccu is leverbaar in verschillende chemische samenstellingen, bijvoorbeeld; lithium-ion, lithium-polymeer en LiFePO4 (iron-phosphate).

LiFePO4 lithium accu's – Op maat gemaakt

Lithium IJzer Fosfaat (LiFePO4) is de lithium accutechniek van de toekomst. Deze techniek is bijzonder geschikt voor gebruik in voertuigen en andere toepassingen waar licht gewicht, hoge stromen en een groot aantal cycli van belang zijn. Voor cyclische toepassingen, waarin de accu regelmatig wordt ontladen, levert Intercel op maat gemaakte LiFePO4 lithium accuoplossingen. Bij deze projecten ontwerpt Intercel zelf het benodigde LiFePO4 lithium accupack.

Lichtere en veiligere LiFePO4 accu's

Vergeleken met AGM accucellen, halen LiFePO4 accucellen circa vijf keer meer cycli. Bovendien zijn LiFePO4 lithium accucellen veiliger in gebruik dan lithium-ion en lithium polymeercellen en zo’n 60% lichter dan de traditionele loodaccu’s.

Gewicht Lithium accu's

Lithium accu's wegen gemiddeld 60% minder dan de traditionele loodaccu.

accu construction

Lithium accu's of batterijen

Bij Intercel kunt u terecht voor verschillende soorten lithium batterijen. U bent aan het juiste adres voor een: lithium accu, accupack, niet-oplaadbaar / primair battery pack of losse cel. De lithium accu is leverbaar in verschillende chemische samenstellingen, bijvoorbeeld: lithium-ion, lithium polymeer en  LiFePO4 (iron-phosphate). Deze soorten verschillen in gewicht, levensduur, behuizing en explosiegevaar.

LiFePO4 lithium accu's   

Op zoek naar de juiste LiFePO4 accu? Voor cyclische toepassingen, waarin de accu regelmatig wordt ontladen, levert Intercel op maat gemaakte LiFePO4 lithium accu oplossingen. Bij deze projecten ontwerpen wij het benodigde LiFePO4 lithium accupack. Lithium IJzer Fosfaat (LiFePO4) is de lithium accu techniek van de toekomst voor gebruik in voertuigen en andere toepassingen waar licht gewicht, hoge stromen en een groot aantal cycli (cyclus = 1 x opladen en 1 x ontladen) van belang zijn. In vergelijking tot AGM accucellen halen LiFePO4 lithium accucellen ca. 5 keer meer cycli. Bovendien zijn LiFePO4 lithium accucellen veiliger in het gebruik vergeleken met lithium-ion en lithium polymeer cellen.

LiFe accu's   

Op zoek naar een LiFe accu? LiFePO4 accu's worden in de volksmond ook wel LiFe accu's genoemd. Dus ook voor een LiFe accu bent u bij Intercel aan het juiste adres! 

LiFePO4 lithium accu oplossing

Hieronder ziet u een voorbeeld van een LiFePO4 lithium accu oplossing die wij voor een mobiele toepassing hebben geleverd.

cellpower-lifepo4-pack-12.8v-50ah

Lithium accu oplossing, LiFePO4 12.8V 100Ah accupack

Onderstaand lithium lifePO4 12.8V 100Ah accupack wordt toegepast voor stand alone toepassingen. 

Lithium niet-oplaadbare / primaire battery pack oplossing

Hieronder ziet u een voorbeeld van een lithium niet-oplaadbaar / primair battery pack dat wij voor een autonome toepassing hebben geleverd.

cellpower-lithium-battery-pack-14-4-v

Lithium LiFePO4 acculader

Bij elke lithium LiFePO4 accu oplossing levert Intercel een geschikte lithium acculader.

Lithium niet-oplaadbare / primaire batterijen

Wij bieden een groot assortiment niet-oplaadbare / primaire lithium batterijen en lithium knoopcellen.  Deze niet-oplaadbare / primaire lithium batterijen leveren wij van de merken Saft, Duracell, Varta en Energizer. Voor meer informatie, klik hier voor ons productoverzicht. 

Toepassingen voor Lithium accu's

 • Reiniging
 • Revalidatie
 • Elektrische step
 • Stofzuiger
 • Schrobmachine
 • Veegmachine
 • Tillift
 • Badlift
 • Traplift
 • Elektrische rolstoel
 • Scootmobiel
 • Elektrische scooter