Wat is een druppellader?

Druppellader

Een druppellader is een batterijlader die een accu op peil houdt d.m.v. een onderhoudslading. Wij adviseren om de accu altijd met minimaal 10% en maximaal 25% van de accucapaciteit (Ah) op te laden. De acculaders / druppelladers die Intercel aanbiedt zijn eenvoudig aan te sluiten op de accu van een camper, boot, mobiele toepassing etc. en helpt het ontladen van de accu te voorkomen. Deze laders zijn voorzien van diverse beveiligingen die zorgen voor een probleemloos gebruik en voor een volle accu. Intercel biedt acculaders, druppelladers en onderhoudsladers van diverse merken. Een acculader met druppellaadfunctie is nodig om een accu in top-conditie te houden. Zie hier voor een overzicht van onze acculaders.Gebruik van acculaders

U sluit de lader aan op de accu en stopt de stekker in het stopcontact. De acculaders zijn beveiligd tegen verkeerd aansluiten op de accu, u kunt dus niets fout doen. Bovendien zijn de meeste acculaders beveiligd tegen kortsluiting als de + en – uitgangen tegen elkaar aankomen. Een goede acculader zorgt ervoor dat er gedurende een langere tijd energie uit dezelfde accu komt. Wanneer men geen professionele acculader gebruikt, dan gaat dat ten koste van de levensduur van de accu.

Druppellader, acculader of onderhoudslader

In de praktijk zijn er vele benamingen voor een druppellader. De acculader wordt ook vaak een onderhoudslader genoemd. Zodra een accu vol zit, zorgt een druppellader voor het in optimale conditie houden van de accu. Een onderhoudslader zorgt voor een optimaal laadprofiel en zorgt er voor dat de accu altijd optimaal onderhouden wordt.

CTEK druppelladers

Intercel biedt meerdere type druppelladers van CTEK. Deze druppelladers zijn geschikt voor divers gebruik. Op de overzichtspagina van onze acculaders ziet u diverse types CTEK acculaders.