AGM accu

AGM accu

Advies nodig?

Laat u adviseren door onze specialisten.
Wij denken graag met u mee over
een passende oplossing.
contact man

AGM accu's

Milieuvriendelijk en onderhoudsvrij

AGM-accu’s zijn perfect voor vrijwel iedere toepassing. Milieuvriendelijk, onderhoudsvrij, relatief goedkoop en door de lange levensduur ideaal voor bijvoorbeeld noodstroomsystemen, telefooncentrales en alarmsystemen, maar ook voor grasmaaiers, rolstoelen en stofzuigers.

Weinig onderhoud

De gesloten, onderhoudsvrije AGM-loodaccu heeft een lange levensduur. Deze Absorbed Glass Mat (AGM) technologie biedt bij correct gebruik een langdurige service. Ook vertoont een AGM-accu zeer geringe zelfontlading in vergelijking met andere loodaccu’s. De gesloten accu vereist weinig onderhoud en hoeft niet te worden bijgevuld.

Seperator van AGM accu

Het doel van de separator is een constante afstand tussen de positieve en negatieve platen handhaven waardoor de mogelijkheid van kortsluiting wordt uitgesloten, terwijl actieve materialen volledig kunnen reageren met het elektrolyt in gel-vorm. De separator heeft een open constructie, die weinig weerstand biedt aan de elektrolyt gedurende het vullen. Een dunne laag (meestal O.4mm) van niet-geweven glasmat is een integraal onderdeel van de separator en is geplaatst tegen de plaat voor positieve beter contact met het oppervlak.

Open accu constructie

Open accu constructie zonder deksel en behuizing om alle interne onderdelen te laten zien.

accu construction

AGM accu voordelen

Zeer lage zelfontlading, onderhoudsvrij en lekvrij. Ideaal toe te passen voor zeer divers gebruik als stationair, cyclisch, hoge stromen en lange levensduur AGM accu's zijn in iedere positie te gebruiken, behalve met de polen naar beneden. AGM accu's hebben een betere stroomopname en afgifte t.o.v. gel accu's

Voor iedere toepassing de juiste AGM accu

De AGM accu technologie is ontstaan in 1980. Deze AGM accu techniek is ontwikkeld als alternatief voor de dure NiCd accu’s. Verder zijn de AGM accu’s een milieuvriendelijker alternatief voor de NiCd accu’s. Er zit verschil in kwaliteit van AGM accu’s, maar er zijn ook diverse soorten AGM accu's. Niet iedere AGM accu is namelijk geschikt voor elke toepassing. Intercel biedt voor iedere toepassing de meest geschikte AGM accu. Hieronder ziet u een overzicht welke AGM accu voor welk gebruik toepasbaar is.

AGM accu's voor standby gebruik

AGM accu’s voor standby gebruik zijn accu’s die in de meeste gevallen jarenlang onder lading staan en waarvan iedereen hoopt dat niet hoeven te worden aangesproken (als noodstroom). De AGM accu voor standy gebruik wordt vaak toegepast in applicaties zoals noodstroomsystemen, alarmsystemen en telefooncentrales. De levensduur van AGM standby accu’s ligt tussen de 4 en 8 jaar. Dit verschil zit in kwaliteit, maar ook in de omgeving van de accu. Wanneer het bijvoorbeeld 30 graden Celsius is in een UPS ruimte kan de levensduur van een AGM accu met ongeveer 2 jaar worden verkort. AGM accu’s voor standby gebruik worden ook wel stationaire batterijen genoemd.

AGM accu voor cyclisch gebruik

De AGM accu die voor cyclisch gebruik wordt toegepast is speciaal ontworpen voor vele malen intensief ontladen en weer opladen. Daardoor zijn deze AGM accu’s optimaal geschikt voor toepassingen als rolstoelen, golftrolleys, boten, grasmaaiers, stofzuigers, medische apparatuur en speelgoed. Voor iedere afzonderlijke cyclische toepassing is een geschikte AGM accu leverbaar. Een cyclische accu heeft een andere interne constructie dan een standby of startaccu. Het ontwerp is tot in de kleinste puntjes geoptimaliseerd en de loodplaten zijn meestal gemaakt van dikker materiaal. Een cyclische AGM accu gaat ongeveer 250 laad / ontlaad cycli mee, tot zo’n 1000 cycli, voordat hij slijt.

AGM accu voor lange levensduur

Toepassingen als datacentra, UPS en telecommunicatiecentrales kunnen niet zonder een betrouwbare AGM accu met een lange levensduur. Intercel biedt een breed pakket aan lange levensduur accu’s die probleemloos functioneren bij een stroomuitval of sabotage aan de normale stroomvoorziening. De levensduur van deze AGM accu’s begint bij 3-4 jaar tot wel 12 jaar! Dit is afhankelijk van de omgevingsomstandigheden van de AGM accu.

AGM accu voor hoge stromen

Hoge stroom AGM accu’s leveren de hoogste stromen uit de meest compacte behuizing. Tevens hebben deze hoge stromen accu’s een lange levensduur en voldoen deze accu’s aan de hoogste kwaliteitseisen. Voortdurend onderzoek, intensieve tests en geautomatiseerde ontwerpmethodes hebben geleid tot optimalisatie van levensduur, vermogen, afmetingen en kenmerken van het ontwerp. Daarnaast worden de AGM accu’s van Cellpower en Yuasa gemaakt van de beste materialen en met de beste productietechnieken. Hoge stroom accu’s hebben een zeer goed laadrendement en lange levensduur bij geringe zelfontlading. Hoge stroom AGM accu’s worden bij toepassingen als UPS, telecommunicatie, solar, beveiligingssystemen en elektrische apparaten zoals startboosters gebruikt.

AGM accu voor hoge stroom en lange levensduur

Hoge stroom en lange levensduur AGM accu’s zijn speciaal ontworpen voor UPS-toepassingen. Deze AGM accu’s hebben een maximale levensduur, volgens strenge industriële normen. Dit wordt bereikt met behulp van computermodellen, de juiste selectie van materialen en vormgeving, evenals geautomatiseerde productietechnieken. De hoge stroom en lange levensduur AGM accu’s van Intercel hebben een hogere energiedichtheid in vergelijking met andere accu’s met dezelfde afmetingen, wat tot uitdrukking komt in meer Watts per cel. Ook biedt Intercel extra garantie op UPS accu’s.

Toepassingen voor AGM accu