Hoe kan ik mijn UPS accu's testen?

UPS accu testen

Wilt u uw UPS accu testen? Er zijn diverse manieren om een UPS accu te testen. Uiteraard leveren wij een breed aanbod aan accutesters, maar per toepassing dient een andere accutester gebruikt te worden. Voor kleine alarminstallaties waar accu’s tot 65Ah worden geïnstalleerd kunt u het best gebruikt maken van een conductancetest. Dit kunt u eenvoudig zelf doen met de daarvoor geschikte Midtronics SCP 100 accutester, waarmee u snel en accuraat resultaat heeft.

UPS accu testen door Intercel

Onze VCA gecertificeerde monteurs van Intercel staan voor u klaar om op locatie UPS accu systemen te testen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw accu systeem te testen. Vaak wordt gebruik gemaakt van speciale Midtronics accutesters, welke een zeer breed meetbereik hebben. Bijvoorbeeld AGM accu systemen tot 6000Ah, diverse Voltages of 40 AGM accu’s tegelijk in één string gemonteerd. Wat u ook wilt weten of meten, Intercel kan ieder UPS systeem testen.

UPS accu testen met DC loadbank

Een Loadbanktest is een test van uw complete UPS systeem. Aan de uitgangsklemmen van uw UPS wordt een testbelasting aangesloten. Het UPS systeem wordt in "batterij bedrijf" gebracht waarna het accu systeem wordt ontladen met gebruik van het complete UPS systeem. Alle componenten van het systeem worden op deze manier functioneel getest. Aan het einde van de test is exact bekend hoe lang de autonomie tijd van het systeem is en of alle componenten voldoen aan de specificaties. Intercel heeft een loadbank welke wij op ieder desgewenste locatie kunnen plaatsen, zodat uw UPS systeem optimaal getest kan worden.