Wat is de levensduur van een UPS accu?

UPS accu levensduur

Wat zijn nu de factoren die invloed hebben op de levensduur van een UPS accu? En kan de levensduur van de accu verlengd worden? De levensduur van een AGM accu is zeer afhankelijk van meerdere factoren. Om te beginnen adviseren wij voor een UPS systeem stationaire accu’s te gebruiken, dus geen cyclische accu’s. Intercel levert speciaal geselecteerde UPS accu’s die kortstondig een hoge stroom leveren en een lange levensduur hebben, ideaal voor UPS systemen.

UPS accu levensduur vs omgevingstemperatuur

De omgevingstemperatuur van een accu systeem is vaak een onderschatte factor. UPS accu’s gaan zeer snel in levensduur achteruit als de omgevingstemperatuur hoger dan 25°c is. Bij een temperatuur van bijvoorbeeld 30°c wordt de levensduur van de accu gehalveerd. Wij raden altijd aan de ruimte van een accu systeem te koelen / regulieren met een temperatuur van 20°c voor een optimale levensduur van uw UPS accu.

Verleng de UPS accu levensduur met CPW accu’s

Door te kiezen voor CPW accu’s, kiest u voor betrouwbaarheid en verlening van uw UPS accu levensduur. Cellpower CPW accu’s zijn de hoogst kwalitatieve UPS accu’s, speciaal ontworpen voor gebruik in noodstroomsystemen. Aangezien wij zo sterk achter de kwaliteit van CPW accu’s staan, geeft Intercel standaard 3 jaar garantie op CPW accu’s, optioneel uit te breiden naar 5 jaar.