Accu's en zonnepanelen voor een duurzaam systeem

Solar accu

Accu's voor zonnepanelen worden gebruikt om energie op te slaan, net als een brandstoftank in een auto. De energie die uit de accu's gehaald wordt, moet ook een keer aangevuld worden, anders zal de batterij uiteindelijk leeg raken. Wanneer accu's met zonnepanelen gebruikt worden, worden de accu's geladen via het zonnepaneel.AGM accu's voor zonnepanelen

De meest populaire accu die bij een zonne-energie toepassing gebruikt wordt, is een deep-cycle AGM loodaccu. Intercel levert AGM accu’s voor zonnepanelen die speciaal ontworpen zijn voor vele malen intensief ontladen en weer opladen, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor cyclisch gebruik bij zonne-energie systemen. De levensduur van de accu's bij een zonne-energie systeem wordt bepaald door de diepte van ontlading en de omgevingsfactoren. Loodaccu's moeten met zorg worden behandeld, anders zal de levensduur van de accu minder worden. Let op dat de AGM accu niet te diep ontladen wordt en tijdig weer wordt opgeladen. Ook moet men met de omgevingstemperatuur rekening houden. Des te heter het is, des te slechter voor de accu. De laadregelaar van het zonnepanelen systeem zorgt voor de juiste laadstroom voor de accu's, waardoor de levensduur van de accu's wordt verlengd. Door gebruik van AGM accu's voor zonnepanelen is weinig of geen onderhoud door de gebruiker vereist. Natte accu's daarentegen zijn niet onderhoudsvrij; die moeten af en toe bijgevuld worden met gedestilleerd water.

De meest gebruikte accu series voor zonnepanelen:

CPC cyclische AGM accu | CPX eXtreem cyclische AGM accu | Optima YellowTop cyclische AGM accu | PBQ Lithium LiFePO4 accu

Accu oplossing voor uw zonnepanelen systeem

Intercel levert solar accu's met opslagcapaciteiten van 7Ah tot 3500Ah. Deze accu oplossingen levert Intercel in verschillende soorten accutypen. Zo bieden wij 2 Volt AGM accu's, 12 Volt AGM accu's en NiCd accu's voor zonne-energie systemen. Wij leveren de volgende typen accu's, allemaal geschikt voor zonnepanelen. Klik op onderstaande links voor meer informatie zoals datasheets en prestatie grafieken.

Cyclische AGM accu's voor zonnepanelen (12 Volt AGM)
2 Volt AGM accu's voor zonnepanelen (2 volt AGM)

Intercel levert zonnepanelen

Als u op zoek bent naar informatie voor het plannen van uw zonne-energie systeem, dan bent u bij Intercel aan het juiste adres. Graag geven wij een advies over de juiste selectie van onderdelen voor uw zonne-energie systeem. Ons ervaren team ontwerpt op maat gemaakte energie systemen. Intercel is uw expert op het gebied van AGM accu's, accu accessoires en zonnepanelen voor zonne-energie systemen. Voor de juiste keuze van zonnepanelen bieden wij de meest recente zonnepaneel technologie oplossingen.

Solar accu - Zonnepaneel met accu's

Zonnepanelen gekoppeld aan een accu vormen een duurzame bron van elektriciteit op plekken zonder elektriciteitsnet. Op cruciale momenten kan dit uitkomst bieden. Dit geldt voor toepassingen zoals praatpalen langs de snelweg, maar ook voor een camper, een boot of in een strandhuisje. intercel levert de juiste Solar batterijen voor uw energiesysteem.

Accu met zonnepaneel project

Hier ziet u één van onze accu met zonnepaneel projecten. Een maritieme energie oplossing: Een zeeboei met accu's en zonnepanelen voor in de Noordzee.

Zeeboei met zonnepaneel