Acculaders met een IP certificering van IP65 of IP67

Water en elektriciteit gaan niet goed samen. Stof en mechanische delen eveneens. Daarom zal iedereen die met laders te maken heeft deze zo ver mogelijk bij water en stof vandaan willen houden. Maar in sommige toepassingen is dat zeer moeilijk, of zelfs onmogelijk. Bijvoorbeeld bij toepassingen aan boord van een schip of in de tuinbouw. Intercel heeft de oplossing: IP-gecertificeerde acculaders. Intercel levert laders met IP65 en IP67 certificering. Deze certificering is de wereldwijde universele standaard waarmee wordt aangeduid in hoeverre een product stof- en waterdicht is. Met een waterdichte acculader van Intercel hoeft u zich geen zorgen meer te maken over gevaarlijke situaties in het geval dat de lader nat wordt, of over schade aan de mechanische delen van de lader in stoffige omstandigheden.

Voor het zware werk

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Waar met zwaar materieel gewerkt wordt, gaat wel eens wat stuk. Aan uw IP-gecertificeerde acculader zal het niet liggen. De acculaders met IP certificaat van Intercel zijn niet alleen zijn ze stof- en waterdicht, maar door de stevige dichte behuizing zal vallen of botsen de lader amper deren. Niet voor niets worden IP-gecertificeerde laders veelvuldig toegepast in de bouw.

IP certificering

De waterdichte laders van Leab, Ctek en Mascot die Intercel levert zijn voorzien van een IP65 of IP67 certificering. Het eerste cijfer in het certificaat staat voor de mate waarin het product stofdicht is. De laders van Intercel hebben allemaal een score van 6, wat betekent dat ze geheel stofdicht zijn. Het tweede cijfer in de certificering staat voor de mate van waterdichtheid. Een score van 5 betekent dat het product sproeidicht is. Een lader met een IP65 certificering is daarmee bestand tegen besproeiing van 12,5 l/min onder iedere hoek. Laders met een IP67 certificering gaan nog een stap verder. Een score van 7 voor wat betreft de waterdichtheid betekent dat het voorwerp tot wel 30 minuten geheel ondergedompeld kan worden tot een maximale diepte van 1 meter. De lader zal tijdens en na onderdompeling probleemloos blijven werken. Het maakt de laders uitstekend geschikt voor toepassing buiten of in andere vochtige en stoffige omgevingen.

IP lader versus conventionele lader

Een conventionele lader heeft een open constructie. Dit is om ervoor te zorgen dat de interne onderdelen goed gekoeld blijven. Het nadeel van deze actieve koeling is echter dat de mechanische onderdelen daardoor kwetsbaarder zijn voor invloeden van buitenaf, of dit nu stof, water of een val is. Bij een IP lader zitten de mechanische delen van de lader dicht op elkaar, verpakt in een stevige behuizing die tegen een stootje kan en waar geen stof of water binnen kan dringen. Daarnaast zijn het materiaal en de vormgeving van de behuizing van de IP-lader zo geselecteerd en ontworpen dat de lader de hitte kwijt kan zonder dat hiervoor in de behuizing een opening aangebracht hoeft te worden.

Toepassingen van de IP lader

IP acculaders van Intercel worden toegepast op locaties waar de kans op water- en/of stofschade groot is en op locaties waar met zwaar materieel wordt gewerkt. De toepassingsgebieden voor de IP-lader zijn dan ook heel breed. Van maritiem tot agrarisch, van caravan tot bouwplaats. In iedere situatie waar een standaard acculader het risico loopt beschadigd te raken, kan een IP-lader zonder zorgen worden ingezet.

Deze accu's zijn geschikt voor IP laders

  De IP gecertificeerde acculaders zijn beschikbaar in diverse soorten en merken

  Hieronder vind u de betreffende merken:

  LEAB | CTek | Mascot

  Wilt u weten wat Intercel voor u kan betekenen?

  Advies nodig?

  Laat u adviseren door onze specialisten. Wij denken graag met u mee over een passende oplossing.

  Neem contact op met één van onze specialisten: