Op zoek naar de juiste omvormer?

Omvormer

Intercel biedt u voor iedere toepassing de juiste DC-DC of DC-AC omvormer. Naast omvormers kunt u ook kiezen voor combi omvormer/lader. Deze combi’s kunnen zowel gelijkstroom (DC) omvormen naar wisselstroom (AC) als ook de accu’s laden. Welke omvormer u ook kiest, Intercel staat garant voor de kwaliteit. Een omvormer wordt ook vaak een inverter of converter genoemd.Wat is een omvormer?

Een omvormer is een apparaat dat gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC) of omgekeerd. Het principe van een omvormer is als volgt: een gelijkspanning wordt door middel van een wisselrichter die uit halfgeleiders in een brugschakeling bestaat, omgezet in een wisselspanning. Deze wisselspanning wordt vervolgens getransformeerd naar de gewenste spanning. Wanneer de ingangsspanning een wisselspanning is, wordt deze met behulp van een diodebrug gelijkgericht. Is de gewenste uitgangsspanning een gelijkspanning, dan wordt deze gelijkgericht en afgevlakt met behulp van een condensator of een laagdoorlaatfilter. Met behulp van een omvormer kunt u 12/24 volt omzetten naar 230V wisselstroom. U kan dan bijvoorbeeld op schepen of servicewagens veilig gebruik maken van gewone huishoudelijke apparaten.

DC-DC omvormer

Op zoek naar de juiste DC-DC omvormer? Wij bieden een breed assortiment aan DC-DC omvormers. Naast de meest gangbare DC-DC omvormers bieden wij tevens galvanisch gescheiden apparaten. De Cellpower SMG-serie bestaat uit DC-DC omvormers van 100, 200 en 360 Watt met een ingangs- resp. uitgangsspanning van 12VDC, 24VDC, 48VDC of 72VDC. Andere spanningen en vermogens zijn op aanvraag leverbaar.

DC-AC omvormer

Intercel biedt voor iedere toepassing de juiste DC-AC omvormer. Ook kunt u kiezen voor een combinatie (combi) van DC AC omvormer/lader. Deze combi’s kunnen zowel gelijkstroom (DC) omvormen naar wisselstroom (AC) als ook de accu’s laden. Welke omvormer u ook kiest, Intercel staat garant voor de kwaliteit. Wij leveren uitsluitend professionele DC AC omvormers van TBS-electronics en Victron Energy.